[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 01

Після 30 червня реалізація мобільних терміналів (мобільних телефонів), коди IMEI яких відсутні в узагальненій базі даних автоматизованої інформаційної системи обліку мобільних терміналів ДП "Український державний центр радіочастот" (УДЦР), заборонена. Про це повідомили в прес-службі УДЦР. У випадку відсутності коду IMEI мобільного телефону, що купується, в узагальненій базі, в УДЦР радять " у жодному разі не купувати такий телефон, незважаючи на всі аргументи та обіцянки продавця".

Як відомо, покупець може довідатися про наявність коду IMEI мобільного телефону, що купується, в узагальненій базі через Інтернет, звернувшись на сайт УДЦР і за допомогою SMS.

Як відзначається в повідомленні УДЦР, Порядок реалізації в Україні радіоелектронних засобів і випромінюючих пристроїв установлений рішенням Національної комісії з питань регулювання зв'язку України (НКРЗ) від 05.02.2009 р. №1339. Зазначений порядок передбачає ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 860 | Дата: 01.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Управління ветеринарної міліції МВС України з сьогоднішнього дня розпочинає перевірку наявності маркування про присутність генетично модифікованих організмів (ГМО) у складі харчової продукції тваринного походження. Про це журналістам повідомив сьогодні начальник Управління ветеринарної міліції МВС Сергій Максюта.
 
Він уточнив, що згідно прийнятій постанові уряду вимоги про необхідність маркування продуктів на предмет наявності або відсутності ГМО набули чинності 1 липня цього року.
 
С.Максюта також відзначив, що відповідно до українських норм потрібно вказувати наявність ГМО у складі харчової продукції, якщо їх питома вага перевищує 0,1%, тоді як в Євросоюзі цей показник складає 0,9%. "У зв"язку з цим надалі ми, можливо, вноситимемо свої пропозиції про приведення цієї норми у відповідність з європейськими станда ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 746 | Дата: 01.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)