[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 07

Українські дороги — це якесь нескінченне бойовисько, на якому гинуть і гинуть наші співвітчизники — дорослі і діти, чоловіки і жінки. І в цій неспинній війні немає переможців. Але є спогад рідних, близьких і далеких родичів. Місця тих трагедій назавжди вкарбовуються в пам’ять. Та з молитвою за їхні душі ми йдемо в храми, на могили.

Однак останніми роками поширилась традиція ставити у місцях автокатастроф хрести — чи то дерев’яні, чи металічні, а то й зводити монументальні  бетонні чи гранітні. і встановлюють їх без будь-яких дозволів і мало не на проїжджій частині. Рішенням колегії Міністерства транспорту і зв’язку рекомендовано ліквідувати придорожні пам’ятні знаки, встановлені на місцях загибелі людей у дорожньо-транспортних пригодах.

— До цього кроку йшли поступово і важко, — коментує ситуацію головний інженер Івано-Франківського облавтод ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 870 | Дата: 07.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Липень розпочинає середину літа й другу половину року. Цей час одвіку був гарячою, страдою порою, коли хлібороб, заклопотаний долею врожаю, пильнував кожну погожу днину, зважав на всі прикмети, пов'язані з погодою. Чи не тому в липні немає великих «річних» свят? Але в церковному календарі чимало Інших свят, які міцно увійшли в народну традицію.

За православним календарем 7 липня відзначається Різдво Іоанна Предтечі.

Іоанн — син священика Захара та Єлисавети — родички Діви Марії, народився за півроку до народження Христа. Про його появу на світ також благовістив ангел. Сповнене аскези і служіння Богу, життя Іоанна викликало велику повагу до нього жителів Іудеї, серед яких він проповідував. Тих, що покаялись у гріхах, Іоанн хрестив водою (звідси ім'я Хреститель), готуючи люд до духовного хрещення месією. Разом із усіма на берег річки Йордан прийшов і Христос, якого Іоанн охрестив у воді (Мт. З, 15). Продовжуючи ... Читати далі »

Категорія: Культура | Переглядів: 1416 | Дата: 07.07.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)