[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 18 » Користуєшся мобілкою за кермом – готуй 500 грн.
09:57
Користуєшся мобілкою за кермом – готуй 500 грн.
Керівник департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць попередив водіїв, що його підлеглі каратимуть учасників дорожнього руху за такі порушення правил, як непристебнуті ремені безпеки та розмови за кермом мобільними телефонами.

Минулого року, - зауважив Сергій Коломієць, - ми дали команду не педалювати це питання, щоб різко людей не шокувати. Та поступово будемо і за ці порушення штрафувати”.

Доповнення до Правил дорожнього руху, які почали діяти 17 листопада 2008 року, передбачають за "порушення правил користування ременями безпеки” штраф від 51 до 85 гривень. Більш жорстко каратимуть за розмови мобільними телефонами під час керування автомобілем.
 
Адже, за статисткою ДАІ, 5-10 відсотків усіх ДТП вчиняються саме з вини водіїв, які відволіклися від керування через розмови мобільними телефонами. Введеними у листопаді минулого року правилами за "користування під час руху транспортного засобу засобами зв’язку, не обладнаними пристроями, що дозволяють вести розмови без допомоги рук” передбачено штрафи у розмірі від 425 до 510 гривень.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 697 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]