[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 30 » Нашоукраїнці знову обрали Василя Прокопіва своїм головою
23:42
Нашоукраїнці знову обрали Василя Прокопіва своїм головою
Минулої п'ятниці відбулася Х конференція Калуської територіальної організації партії Народний Союз "Наша Україна". В її роботі взяли участь 64 депутати.
 
— Не все ми виконали з того, що хотіли, ще багато чого слід зробити, але вважаю, що за звітний період, наша організація зробила чимало добрих справ у ході реалізації обласної партійної програми “П’ять добрих справ у кожному селі”, — зазначив у своєму звіті голова організації Василь Прокопів. — Нашоукраїнці активно брали участь у політичних акціях, зібрали 400 підписів на підтримку скасування депутатської недоторканості, ініціювали заяви і звернення, коли український політикум провокував загрозу демократії. Нашоукраїнці району були спонсорами численних мистецьких заходів, конкурсів, фестивалів. Члени НСНУ по суті “винесли на своїх плечах” дострокові парламентські вибори, у виборчих комісіях було задіяно 116 членів нашої партії. На дільницях Калущини працювало 56 спостерігачів. У Донецьку область ми відрядили 11 своїх людей”, — зауважив Василь Прокопів. — Ми маємо у своїх рядах лідерів сільських громад, авторитетних людей. Однак, хоча наше представництво в районній раді є великим, але наших членів партії у виконавчій владі дуже мало, кілька років поспіль ми не мали особливих можливостей впливати на кадрову політику в районі, але є сподівання, що ситуація зазнає змін,— зазначив Василь Прокопів. — Проте в нашоукраїнців є добре розвинута й розгалужена партійна структура, осередки — одні краще, інші трохи гірше, але працюють майже в кожному селі. Але на часі — уточнення списків усіх осередків, приведення їх у відповідність до фактичної кількості членів партії.

Ще одним проблемним аспектом, на якому наголосив доповідач, є низька дисципліна у фракції “Наша Україна” в районній раді, часто під кінець сесії немає кворуму. “Якщо не вдасться виправити ситуацію, — пообіцяв Василь Прокопів, — будемо ініціювати рішення про дострокове припинення повноважень окремих депутатів і їх заміну наступними кандидатами з партійного виборчого списку.

Василь Прокопів також акцентував увагу на недостатню присутність “Нашої України” в медіа-просторі регіону. Наводив приклад інших партії, які активно виступають у ЗМІ, зокрема, “Єдиний центр”, який вже має власні газети, сайти.

Ще одним чинником, який негативно впливає на місцеві нашоукраїнські організації, за словами Василя Прокопіва, є прорахунки у фракції “Наша Україна” у Верховній Раді. На його думку, імідж партії постраждав через те, що тягнули партію в різні боки. Великою помилкою він вважає і створення “Єдиного центру”.

З ініціативи першого заступника територіальної організації Богдана Дадяка делегати конференції вирішили звернутися до нашоукраїнців у Верховній Раді, щоб вони ініціювали питання про підвищення мінімальної зарплати до рівня прожиткового мінімуму, про розмороження тарифної сітки оплати праці для працівників бюджетної сфери, а також про вибори до місцевих рад на мажоритарній основі.

Делегати конференції визнали роботу голови і керівних органів та організації в цілому за звітній (2-х річний період) задовільною. Відбулись вибори голови. Головою на новий термін було переобрано Василя Прокопіва.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини"
Категорія: Політика | Переглядів: 846 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]