[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 28 » Своєю чистотою вражають Студінка і Томашівці, а в Негівцях і Копанках ще треба попрацювати
23:29
Своєю чистотою вражають Студінка і Томашівці, а в Негівцях і Копанках ще треба попрацювати

Сьогодні модно стало говорити про екологічну безпеку нашої держави, планети Земля. Напевно, ми всі любимо природу, милуючись її чарівною красою. Однак абстрактно мислити і говорити завжди легше, а конкретно зробити — набагато важче. Та кожен із нас може внести свою лепту, піднявши папірець, порожню пляшку, викинувши їх у контейнер чи на смітник.

Цього тижня на березі Лімниці поставили нові контейнери для сміття. Районна влада крок за кроком робить все для того, щоб наші села стали чистішими, щоб люди навчилися берегти довкілля.

На початку червня проводився моніторинг з дотримання порядку та чистоти, екологічної безпеки у всіх населених пунктах Калущини. Основним завданням цього моніторингу було підвести кожного мешканця Калуського району до думки, що ми можемо жити в чистіших та гарніших селах, але це все залежить здебільшого від ставлення кожної людини особисто до чистоти та порядку на наших вулицях, парках та дорогах. Школи, народні доми, ФАПи, амбулаторії, сільради, які активно попрацювали, отримають винагороду.

Калуський район був поділений на 5 секторів, за які було закріплено відповідальними заступників голови та керівника апарату райдержадміністрації.

Тож до кожного села виїжджала комісія, яка детально ознайомлювалася зі станом справ: були оглянуті приміщення і території сільських і селищної рад, шкіл, дитячих садків, ФАПів, Народних домів, бібліотек; вивчено, як доглядають свою територію власники торгових закладів.

Так, зокрема, моніторинг у школах проводився за такими критеріями господарської діяльності: благоустрій території (насадження дерев, кущів, облаштування клумб, відповідний догляд за ними, косіння газонів та пришкільних територій, прибирання території), утримання спортивних площадок і бігових доріжок, використання пришкільної ділянки у навчально-виховних цілях; облаштування внутрішніх санвузлів, вбиралень.

Незабаром буде підведено підсумки проведеної роботи і відзначено кращих. Але вже зараз можна зауважити, що приємно вражають чистотою і порядком села Студінка (сільський голова Марія Стасюк), Верхня (сільський голова Микола Філіпович), Томашівці (сільський голова Богдан Безрукий).

Чимало ще треба зробити із благоустрою населених пунктів у Негівцях, Копанках, інших селах району.

Але найголовніше, акція не буде одноразовою. Порядок і чистоту в наших селах треба підтримувати постійно. І те, чи буде нам приємно, комфортно жити в своїх селах, залежить-таки від кожного з нас зокрема.

Василь ПАРАЩАК,
провідний спеціаліст сектору з питань внутрішньої політики
Калуської РДА
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1407 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]