[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 3 » Первинне уточнення даних Державного реєстру виборців розпочалося з 1 червня 2009 року
09:21
Первинне уточнення даних Державного реєстру виборців розпочалося з 1 червня 2009 року
Процес первинного уточнення персональних даних виборців Державного реєстру виборців триватиме з 01 червня до 15 вересня 2009 року. Відповідну постанову, якою було затверджено етапи первинного уточнення  даних Державного реєстру та перелік форм документів, ухвалила Центральна виборча комісія  18 травня 2009 року за № 27.
 
Слід зазначити, що Державний реєстр виборців – це електронна база даних, де зберігається інформація про громадян України, що мають право  голосу, та використовується для складання списків виборців при проведенні виборів чи референдумів. Для формування реєстру на території України створено 755 відділів ведення Державного реєстру виборців. Створено відповідний відділ і в апараті Калуської районної державної адміністрації, який розташований в приміщенні по вул.Чорновола, 12 (3 поверх).        
 
Державний реєстр виборців ведеться працівниками відділу ведення Реєстру  постійно, а не тільки під час виборчих кампаній. Робота полягає в регулярному поновленні бази даних – внесенні і знищенні записів та внесенні змін до персональних даних виборців. Відомості щодо цього відділ отримує без участі виборців, а від відповідних міністерств та відомств, спеціалізованих установ, дипломатичних представництв, селищних та сільських голів.
 
Однак варто зауважити, що у відповідності до Закону України « Про Державний реєстр виборців» виборець має право знати про своє включення до Державного реєстру виборців, ознайомлюватися із змістом своїх персональних даних у Реєстрі.
 
З цією метою при проведенні первинного уточнення персональних даних  Державного реєстру виборців в період з 01 до 31 серпня 2009 року передбачено надсилання кожному виборцю, включеному до Реєстру іменного повідомлення з інформацією про права виборця, пропозицією перевірити вказані персональні дані, усунути невідповідності та неточності в записі про себе, а також роз’ясненням щодо усунення неточностей та невідповідностей. Якщо ж  виборець з тієї чи іншої причини не потрапив до списків виборців ( не отримав персонального повідомлення із своїми даними) він повинен особисто звернутися до відділу за своєю виборчою адресою із заявою та документом, що підтверджує особу для внесення його до Реєстру.
 
Наступний етап  первинного уточнення  в період з 01 серпня до 15 вересня 2009 року полягає в уточненні персональних даних Реєстру за результатами розгляду звернень виборців, отриманих за наслідками надсилання іменних повідомлень та усунення кратних включень до Реєстру. Тут слід наголосити, що громадяни, окрім права бути включеним до Реєстру , також несуть відповідальність за умисне подання до органу ведення Реєстру завідома недостовірних даних.
 
Таким чином, варто зауважити, що законодавчо передбачені всі умови  для якісного ведення Державного реєстру виборців, головна з яких – це безпосередній вплив самого виборця на зміст своїх персональних даних у Реєстрі.
 
Тому, Ваше свідоме ставлення , шановні виборці, до наповнення Державного реєстру виборців достовірними відомостями має забезпечити в подальшому високий рівень  підготовки списків виборців для проведення виборів усіх рівнів та референдумів.
 
                                                                                                                                              Руслана Яковина,
                                                                 начальник відділу ведення Державного реєстру виборців 
                                                                                                                                апарату Калуської РДА
Категорія: Суспільство | Переглядів: 819 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]