[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 25 » Не знаючи броду — не лізь у воду
09:09
Не знаючи броду — не лізь у воду

Вода — чудодійний засіб оздоровлення організму. Купання дає людині фізичне та моральне задоволення, допомагає позбутися стресів. Але, на жаль, для декого відпочинок біля води закінчується трагедією.

З метою недопущення загибелі людей на водних об’єктах району в період весняно-літнього купального сезону 2009 року, ефективного реагування на нещасні випадки на воді відбулося засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій районної державної адміністрації. Одним з основних питань було про заходи щодо запобігання загибелі людей на водних об’єктах району в період весняно-літнього купального сезону 2009 року.
 
Щоб уникнути трагедії: не заходьте у воду в незнайомому місці; уникайте водойм зі швидкою течією; не заходьте у воду напідпитку; у воду треба входити неспішно, обережно пробуючи дно ногою; купатися краще там, де є рятувальні служби; особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана; утримуйтесь від далеких запливів: переохолодження — головна причина трагічних випадків.
 
 Як врятувати людину, що тоне: насамперед витягніть її на берег, покладіть на спину, очистіть дихальні шляхи; зробіть 6-10 поштовхів руками під грудиною; знову прочистіть дихальні шляхи й повторіть 2 вдихи; обов’язково слідкуйте за пульсом постраждалого, перевіряйте його не менше 10 с., якщо пульсу немає — робіть непрямий масаж серця; постраждалий отямився — не дозволяйте йому тут же підвестись; у будь-якому випадку врятованому необхідна медична допомога, тому викличте “Швидку допомогу”.
Марія Дідур,
головний спеціаліст відділу з питань надзвичайних ситуацій
та цивільного захисту населення Калуської РДА
Категорія: Медицина | Переглядів: 1140 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]