[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 24 » Кращі ВНЗ України
08:57
Кращі ВНЗ України

Кращими ВНЗ України є Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" та Київський національний університет ім. Тараса Шевченка. Третє місце зайняв Донецький національний технічний університет спільно з Київським національним економічним університетом ім. Вадима Гетьмана. Про це на презентації проекту Рейтингу ВНЗ "Компас-2009" повідомила менеджер з проектыв компанії "Систем Кепітал Менеджмент" Наталя Кривуліна.

"Враховуючи демографічну ситуацію, враховуючи кризу, університети не можуть не реагувати на ці тенденції. Університети починають конкурувати між собою за студентів. Україна у свою чергу не може залишатися поза міжнародними процесами, і Україні, як і іншим країнам, потрібні справжні професіонали. Без цього економічна стабільність і зростання неможливі", - сказала менеджер з проектів СКМ Наталя Кривуліна.

Вона також відзначила, що проект націлений на визначення ВНЗ, навчання в яких має найбільшу практичну цінність, а також гарантує випускникам надійні перспективи працевлаштування.

Перше місце зайняли два ВНЗ - Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" та Київський національний університет імені Т..Шевченка. Друге місце - Національний університет "Києво-Могилянська академія". Третє - Донецький національний технічний університет і Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана. Четверте - Національний університет "Львівська політехніка". П'яте - Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" і Київський національний університет будівництва і архітектури. На шостому місці - Донецький національний університет.

У регіональному рейтингу Сходу України на першому місці Донецький національний технічний університет, на другому Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", на третьому - Донецький національний університет.

Як повідомила Наталя Кривуліна, учасниками проекту "Компас-2009" стали 234 українських ВНЗ 3-4 рівні акредитації, які здійснюють підготовку бакалаврів, спеціалістів і магістрів з 5 напрямків: бізнес/економічні спеціальності, юриспруденція, інженерно-технічні спеціальності, інформаційні технології (IT), архітектура/будівництво.

Для рейтингу ВНЗ "Компас" була розроблена спеціальна методологія, яка враховує інформацію, отриману в результаті комплексних соціологічних досліджень. Такі дослідження оцінюють міру відповідності послуг у сфері освіти вимогам ринку праці, а також - загальну оцінку ВНЗ такими цільовими аудиторіями, як працедавці (представники крупного і середнього бізнесу), випускники (випускники українських ВНЗ 2003-2008 рр.), працедавці - експерти (представники підприємств, в діяльності яких беруть участь спеціалісти позначених напрямів). В ході дослідження було опитано 1000 крупних і середніх працедавців і 1200 випускників ВНЗ по всій території України.

Проект "Рейтинг ВНЗ "Компас - 2009" був реалізований відповідно до відкоректованої методики за підтримки провідних експертів Академії педагогічних наук України, Міністерства освіти і науки України, Світового Банку, Дослідницького центру "БЭСТ", Конфедерації працедавців України, Державного центру зайнятості, а також Фонду "Ефективне управління". Методика складання Рейтингу прошла експертизу вітчизняних і міжнародних експертів в галузі освіти і ринку праці. Укладачем Рейтингу виступив Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

Проект СКМ "Рейтинг ВНЗ "Компас", реалізується за підтримки Благодійного Фонду Рината Ахметова "Розвиток України" в партнерстві з журналом "Кореспондент" і щоденною газетою "Сьогодні".

Категорія: Статистика | Переглядів: 1121 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]