[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 17 » Як вберегтися від свинячого грипу?
09:32
Як вберегтися від свинячого грипу?
Що потрібно робити, щоб не захворіти на грип А (Н1N1): по можливості відкласти ділові та туристичні поїздки в регіони, де виявлені випадки захворювань на свинячий грип. У першу чергу відмовитися від візитів у країни, в яких зафіксовані випадки захворювань на грип А (Н1 N1). Якщо поїздку в країну, де зареєстровані випадки захворювань, не можна відкласти, будьте насторожі: не відвідуйте людних місць, уникайте користування громадським транспортом, не стійте, не сидіть поряд із людьми з ознаками респіраторної інфекції — нежитем, кашлем, почервонілими очима; коли ви кашляєте або чхаєте, необхідно прикривати носа та рота хустинкою, яку після використання необхідно викинути у смітник; необхідно часто мити руки з милом, особливо після того, як ви кашляли або чхали.
 
Також ефективним є протирання рук вологими серветками, що містять у своєму складі спирт; намагайтеся не торкатися очей, носа або рота, оскільки вони є можливими “воротами” проникнення збудника: постійно провітрюйте приміщення та проводьте вологе прибирання. Регулювання вологості повітря в приміщеннях є одним з важливих способів профілактики грипу. Максимальна інактивація вірусу грипу відбувається при вологості повітря більше 50%.
 
Якщо в сім’ї є хворий на грип необхідно:ізолювати його в окреме приміщення (кімнату); обмежити доступ до хворого членів родини, осіб, що проживають з ним разом, крім тих, які доглядають за ним; під час спілкування з хворим необхідно надягати маску (респіратор), яку потрібно змінювати кожні 4 години; після спілкування з хворим на грип необхідно швидко, ретельно вимити руки з милом, прочистити носові ходи, прополоскати рота кип’яченою водою; у хворого на грип повинен бути окремий посуд, рушник, засоби особистої гігієни; намагайтеся покращити повітрообмін у місці перебування хворого. Використовуйте для провітрювання двері та вікна; підтримуйте у приміщенні чистоту з використанням наявних у господарстві засобів для чищення.
 
 Симптоми захворювання:інкубаційний період від 1 до 7 днів; раптове підвищення температури тіла більше 38° С, інколи захворювання може перебігати без підвищення температури тіла; біль у горлі, головний біль; фарингіт; кашель; утруднене дихання; біль у м’язах; інколи може бути блювота, діарея.

При появі симптомів захворювання необхідно обов’язково звернутися до лікаря!

Категорія: Медицина | Переглядів: 785 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]