[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 13 » У тесті ЗНО з історії знайшли помилки
09:23
У тесті ЗНО з історії знайшли помилки
Центр незалежного оцінювання якості освіти (УЦОЯО) опублікував на сайті правильні відповіді на тести з історії України, які пройшли 6 травня. Але вчителі стверджують, що питання і відповіді складені некоректно. Наприклад, суперечки виникли довкола третього питання: "Що було основою економічного розвитку Київської Русі?". Правильна відповідь, за версією центру, "землеробство і чорна металургія".

"Це абсурд. Особливу роль в економіці займала торгівля, землеробство і тваринництво, але ніяк не чорна металургія, - розповідає нам вчитель історії столичної школи. - Перше питання: "Коли на території сучасної України з'явилася перша людина?" У підручниках пишеться, що від 1 до 1,5 млн років тому. А в тестах у відповідях були і 1 млн, і 1,5 млн. Що відповідати школяру? Крім того, на особливу увагу заслуговують питання з картами. Наприклад, в 33 питанні треба назвати, яка територія заштрихована. Але там заштрихована вся карта!"

У самому Центрі говорять, що помилок бути не може. "У нас є висновки експертної комісії, що помилок немає", - сказала прес-секретар УЦОЯО Валентина Ткаченко.
 
Джерело інформації - освітній портал. 
Категорія: Освіта | Переглядів: 2397 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]