[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Травень » 1 » У парку ім. Івана Франка відкривається сезон атракціонів
10:05
У парку ім. Івана Франка відкривається сезон атракціонів

Прихід травня традиційно знаменує відкриття сезону атракціонів у парку культури і відпочинку ім. І.Франка. Щоправда, як зауважила директор парку Оксана Бєлоусова, цьогоріч до відкриття готові лише дитячі атракціони.

«Сонечко» та «Юнга» вже приведені до належного вигляду, гарно помальовані, незабаром будуть готові і гойдалки, на яких, окрім дітей, можуть кататися і дорослі. На їх експлуатацію Карпатський експертно-технічний центр вже дав дозвіл. До кінця травня дирекція парку планує відкрити також «Оглядове колесо», на ремонт якого із міського бюджету виділено 10 тис. грн. Якщо будуть сприятливі погодні умови, то ремонт цього атракціону можна буде завершити і за два тижні. А ось «Ланцюжки» не працюватимуть, тут проламаний п’єдестал, а для ремонту коштів нема. Атракціон «Веселі гірки» взагалі збираються демонтовувати, оскільки нема ні моторів, ні кабінок, яких вже і придбати ніде.

За словами Оксани Бєлоусової, закупити нові сучасні атракціони парк не може, оскільки нема відповідних фінансів, проте ті декілька, які все-таки працюватимуть, безпечні, та і ціна на них доступна — 4 хвилини катання коштують 2 гривні. У травневі вихідні калушани також матимуть змогу скористатися катамараном і трьома човнами. 20 хвилин відпочинку на водному плесі коштуватиме 10 гривень. З 8 по 11 травня у парку також відбуватимуться вистави київського цирку «Шапіто».

До Дня міста у парку культури та відпочинку, очевидно, буде обладнаний спеціальний майданчик для роботи пересувних атракціонів, цирків, зооатракціонів тощо. А пропонує це зробити за свої кошти Закарпатський обласний фонд культури, зокрема ТзОВ «Експеримент».

На останній сесії міський голова Ігор Насалик також повідомив депутатам про те, що до нього приходило близько 30 дітей різного віку з проханням зробити спеціальне місце для катання на скейтах. Тож депутатський корпус прийняв рішення про виділення 200 тис. грн. на спорудження скейт-байк-парку, зокрема встановлення основних елементів та облаштування асфальтованої доріжки.

Парк, звичайно, чудове місце для відпочинку, і розширення його інфраструктури тільки сприятиме тому, що калушани та гості міста з ще збільшим задоволенням приходитимуть сюди, щоб провести своє дозвілля. Проте, на жаль, відпочиваючі не завжди поводять себе цивілізовано, каже директор парку Оксана Бєлоусова. Наприклад, цієї зими дуже постраждав амфітеатр. Оскільки ця пора року трохи порадувала снігом, то знайшлося чимало «винахідників», які виривали пластикові стільці і каталися на них з гори. А за сміття і говорити годі. Його щоразу прибирають самі працівники парку, чимало із впорядкування території було зроблено і під час передвеликодньої толоки. Особливо допомогли учні ЗОШ №6 та вихованці Центру науково-технічної творчості учнівської молоді, які не лише прибирали, а й садили дерева та кущі.

Попри фінансові труднощі дирекція парку та невеликий штат намагаються утримувати його в порядку і запрошують на відпочинок всіх бажаючих.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 777 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]