[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Суспільство
На Прикарпатті лікарі Калуської центральної районної лікарні вимагають звільнення з посади головного лікаря Калуша Віталіни Радецької, яка на зустрічі з медиками обізвала своїх підлеглих та галичан «циганами немитими та нечесаними». Від самої винуватиці скандалу лікарі чекають публічного вибачення за завдану їм кривду.

Відповідне звернення вони надіслали у ЗМІ і обіцяють влаштувати страйк, якщо влада не відреагує на їх вимоги.

«Наш шанований мер знайшов нам аж у Києві «великого спеціаліста» (про яку на шпальтах Інтернету ми не знайшли жодної інформації, як і про «Клініку патології легень», котрою добродійка керує, але інформацію про судову тяганину за майно, яку вона програла восени 2010 р., читали) Віталіну Радецьку. Сесія міської ради, повіривши на слово шанованому меру про «високий професіоналізм, уміння адмініструвати та керувати», швидесенько віддала на поталу медицину міста та району новопризначеному заступнику ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 734 | Дата: 06.05.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

4 травня 2011 року завершується декларування доходів громадян, отриманих у 2010 році. До цього часу потрібно задекларувати всі доходи, які не були оподатковані при їх нарахуванні та виплаті, а саме: доходи у вигляді інвестиційного прибутку, виграшу, від продажу та оренди рухомого та нерухомого майна, іноземні доходи.

Подати декларацію потрібно також тим громадянам, які хочуть скористатися правом на податковий кредит.

Після 4 травня такі декларації прийматися не будуть. У вихідні декларації можна подати черговому пра­цівнику податкової інспекції.

Калуська ОДПІ
Категорія: Суспільство | Переглядів: 615 | Дата: 01.05.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У квітні 1986 року в Чорнобилі на атомній електростанції сталася планетарна катастрофа, яка змінила ставлення людства до науково-технічного прогресу. За дивним і трагічним збігом обставин через двадцять п’ять років японська Фукусіма змусила переглянути ядерні програми в Китаї, Таїланді, Венесуелі. Навіть єврокомісар з питань енергетики Ґюнтер Оттінгер заявив, що стара Європа «в доступному для огляду майбутньому повинна відмовитися від використання ядерної енергії». 



За 60 років використання ядерної енергії на території колишнього СРСР відбулося 350 інцидентів та аварій, 20 відсотків загиблих від яких становлять жертви Чорнобильської катастрофи.

Чорнобильське лихо для багатьох українців – частина їх ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1235 | Дата: 28.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Калуський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі Калуський РЦСССДМ) запрошує до співпраці волонтерів.

Найближчий заплановані заходи, на які потрібні волонтери, це Всеукраїнська акція "Від серця до серця” (14-15 травня 2011 відбудеться завершальний етап акції), обласна акція "Великодня писанка", обласна екологічна акція «Працюю для тебе».

Якщо Ви бажаєте:

 - Присвятити себе та частину свого часу суспільно-корисній справі; 
 - Отримати нові знайомства; 
 - Зацікавлені проблемами соціальної роботи та молодіжної політики; 
 - Хочете отримати практичний досвід роботи, поділитися своїми знаннями та навичками.& ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 779 | Дата: 21.04.2011 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Верховна Рада України сьогодні, 21 квітня 2011 року, ухвалила Закон «Про органічне - виробництво». Документом визначаються правові, економічні, соціальні та організаційні основи ведення органічного сільського господарства, вимоги щодо вирощування, виробництва, перероблення, сертифікації, етикетування, перевезення, зберігання та реалізації органічної продукції та сировини. Про це повідомляє прес-служба парламенту. 

Закон, зокрема, містить положення, відповідно до якого органічна продукція повинна відповідати вимогам, встановленим для такої ж продукції, виробленої конвенційним (неорганічним) способом. Згідно з документом, виробництво має вважатися органічним лише після отримання відповідного сертифікату на виробництво органічної продукції і має проводитися виключно з органічної сировини, яка відповідає вимогам цього закону.

Відповідно до документа, в органічному виробництві має бути заборонено використання ГМО, похідних ГМО і проду ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 685 | Дата: 21.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Українці почали масово шукати радіацію вдома – з продажу зникли побутові дозиметри.

На фоні катастрофи на атомній електростанції у Японії у всьому світі загострилася увага до радіації. То тут, то там повідомляють про радіоактивні продукти, будівельні матеріали... Українці, які за 25 років ще не отямилися після Чорнобиля, почали масово купувати побутові дозиметри – аби мати впевненість, що в них вдома радіаційний фон у нормі. Як наслідок, побутові дозиметри практично зникли з продажу, а в Інтернеті з’явились оголошення на кшталт «виміряю радіаційний фон будівельних матеріалів. Недорого». Недорого – це від 100 гривень. Стільки ж коштує й обстеження однокімнатної квартири. Більша площа – вища ціна.

Раніше побутові дозиметри (прилад, схожий на пул ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 639 | Дата: 15.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Енергетики Прикарпаття завершують ліквідацію вимкнень, спричинених шквальними вітрами. Внаслідок негоди, яка вирувала днями, сталися перебої з електропостачанням у 142-х населених пунктах Прикарпаття.

Стихія пошкодила електропередачі практично в усіх районах області. Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, рятувальникам довелося працювати над розчищенням доріг. Звалені вітром дерева падали на проїжджу частину, заважаючи рухові транспорту. Такі випадки зафіксовано в Рогатинському та Надвірнянському районах і в місті Калуші.

У Городенці від вітру постраждав Будинок культури, з даху якого зірвалось металеве покриття на площі півсотні квадратних метрів.

Досі знеструмленими залишаються 8 населених пунктів – у Верховинському, Рожнятівському, Тлумацькому, Косівському та Галицькому районах. До кінця дня енергетики планують повністю відновити електропостачання.
< ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 550 | Дата: 12.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На Прикарпатті розпочалася видача нових посвідчень водія. Це робиться у зв’язку з вимогами постанови Кабміну України від 28 лютого 2011 року № 271 «Про внесення змін до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуск громадян до керування транспортними засобами», яка набрала чинності 25 березня цього року.
 
Отож, запроваджено видачу національного посвідчення водія, зразок якого затверджений постановою Кабміну України від 31 січня 1992 року, з обов’язковим заповненням графи 4b (дата закінчення терміну дії/Expiry date), де слід зазначати кінцевий термін його дії, що обчислюється з дня видачі такого посвідчення і становить 50 років. Лише з такими водійськими посвідченнями можна виїжджати за кордон.

Що стосується вартості нових посвідчень, то вона становить таку ж суму, яку сплачувалося за старі права, – близько 500 гривень.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 524 | Дата: 10.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

4 квітня 2011 року за поданням Мінприроди на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято розпорядження «Про виділення коштів для здійснення у 2011 році невідкладних природоохоронних заходів із видалення та вивезення на утилізацію небезпечних відходів гексахлорбензолу». Розпорядженням передбачено виділення 11,5 мільйона гривень з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища на проведення комплексу робіт із вивезення та утилізації небезпечних відходів з Івано-Франківської області. Про це повідомили в прес-службі Міністерства екології та природних ресурсів.

Зокрема, в цьому році планується вилучення та вивезення не менше 3285 тонн відходів гексахлорбензолу в зоні консервації Домбровського кар’єру для подальшої утилізації їх на спеціалізованому підприємстві Tradebe (Великобританія).

Це дозволить забезпечити ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації техногенного та природного характеру, що склалася у місті Калуш та ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 644 | Дата: 05.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

141 одиницю зброї, зокрема 117 – нарізної армійських зразків, нарізної та гладкоствольної мисливської зброї, а також 2 саморобних вогнестріли добровільно здали на Прикарпатті власники незареєстрованої зброї. За такий акт доброї волі любителів-колекціонерів не притягатимуть до будь-якої відповідальності.

Як повідомили у СЗГ УМВСУ в Івано-Франківській області у межах місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових пристроїв, який тривав упродовж березня, зброю здали 22 мешканці області.

З арсеналу отриманої зброї правоохоронці виокремлюють 13 одиниць зброї армійських зразків та 11 одиниць мисливської зброї з нарізним стволом. Ця зброя може становити підвищену небезпеку у разі, якщо вона зберігається з порушеннями відповідних правил.

Відтепер якщо у когось з громадян міліція виявить боєздатну зброю, яка не перебуває на обліках, то у слідчих органів є всі підстави порушувати кримінальну справу проти власників такої збр ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 532 | Дата: 05.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сьогодні, 4 квітня 2011 року, український військовий корабель «Костянтин Ольшанський» прибуде в пасажирський термінал міжнародного морського порту столиці Лівії для евакуації громадян України.

За інформацією прес-служби МЗС України, відомство спільно з посольством України в Лівії працюють над сповіщенням громадян України, які перебувають в цій країні і можуть виявити бажання повернутися на батьківщину.

Повідомляється, що станом на 2 квітня 2011 року українські дипломати сповістили про можливість евакуації 827 українських громадян, – передають «Українські новини».

Водночас, МЗС закликає всіх громадян України, які перебувають у Лівії, скористатися можливістю і покинути територію цієї країни на українському кораблі, повідомивши про своє рішення в посольство України в Тріполі.

Раніше МЗС України повідомля ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 584 | Дата: 04.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У другому реакторі "Фукусіма-1" виявлена тріщина, через яку радіоактивна вода потрапляє в море. У цементному фундаменті другого енергоблоку аварійної японській АЕС "Фукусіма-1" виявлена тріщина, через яку радіоактивна вода потрапляє в море. Факт витоку радіоактивної води підтвердили офіційні особи агентства Kyodo.

Серія аварій на АЕС "Фукусіма-1", розташованої в однойменній японській префектурі, сталася після землетрусу і цунамі 11 березня 2011. У результаті стихійного лиха АЕС була знеструмлена, через що відключилося охолодження трьох реакторів (з першого по третій), що працювали на той момент. Після цього на АЕС сталася серія вибухів; найбільші пошкодження отримав другий реактор.

Згодом на "Фукусіма-1" був зафіксований виток радіації. Вміст радіоактивного йоду в морській воді на околицях АЕС перевищує норму в 4385 разів. З урахуванням виявленої тріщини в фундаменті 2 реактори, цей факт можна пояснити тим, що для охолодження реакторі ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 613 | Дата: 02.04.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сьогодні Національна комісія регулювання електроенергетики підняла тарифи для населення на 15%.

Нагадаємо, останнє підвищення вартості електроенергії для цієї категорії споживачів відбулося 1 лютого 2011 року. Тоді це стосувалося громадян, які протягом місяця «спалювали» понад 150 кВт.

Прийдешнє здорожчання торкнеться всіх без винятку фізичних осіб.

Вартість 1 кВт/год при споживанні до 150 кВт : 

 - мешканці міст - 28.02 коп.;
 - мешканці сільської місцевості - 25.92 коп.;
 - населення, яке проживає у будинках з електроплитами та електроопалювальними у ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 712 | Дата: 31.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Кабінет міністрів України доручив Івано-Франківській облдержадміністрації надати розрахунки для ухвалення рішення щодо виділення коштів для стабілізації ситуації у Калуському районі. Відповідне рішення уряд ухвалив на своєму засіданні. Про це повідомили у прес-службі МНС.

Внаслідок видобування калійних добрив на рудниках «Калуш», «Голинь», «Ново-Голинь» та Домбровський кар’єр утворилися порожнини. Існує небезпека, що земля в цьому місці просяде, а це загрожує життю 1300 житлових будинків та 23 промисловим спорудам. При відкритій розробці калійних руд у відвалах Домбровського кар’єру накопичилися соленосні глини. Під дією атмосферних опадів відбувається розчинення солей, ареал забруднення підземних вод перевищує 140 га і поширюється в напрямку рік Лімниці та Дністра.

Ці проблеми перебувають на контролі Президента Укр ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 542 | Дата: 31.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Cьогодні вранці, 28 березня 2011 року, в Японії, на північний схід від японського острова Хонсю, стався землетрус магнітудою 6,5.

За даними Метеорологічної служби Японії, епіцентр землетрусу розташовувався в Тихому океані за 80 кілометрах від берегової лінії, – передають «Українські новини».

Відзначимо, що відразу після зафіксування підземних поштовхів Японія оголосила про загрозу цунамі. За розрахунками сейсмологів, хвилі повинні були сягнути висоти півметра. Проте, вже через півтора години попередження було скасовано.

За інформацією метеорологічної служби Японії, країну чекає ще кілька сильних відгомонів основного землетрусу, що стався тут 11 березня. Число загиблих в результаті землетрусу і цунамі, за останніми даними, перевищує 10 тис. осіб. Зниклими без вісти вважаються майже 20 тис. осіб.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 546 | Дата: 28.03.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 30 31 »