[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 14 » Захисні маски знімати ще зарано
23:02
Захисні маски знімати ще зарано
Минулого тижня штаб з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з епідемією грипу та ГРВІ, протокольним рішенням створив чотири комісії для обстеження закладів громадського харчування, ринків, інтернет-клубів та автоперевізників з метою контролю за дотриманням санітарних вимог на період епідемії.
 
До складу комісій входили представники місцевої влади, санепідстанції, правоохоронці. Результати їх роботи заслухали на засіданні штабу цієї середи.
 
Порушення виявили практично усюди. Так, наприклад, у закладах громадського харчування (зокрема, перевірялися ресторани) працівники не завжди були у захисних масках, у деяких закладах належним чином не проводиться дезінфекція. За цими порушеннями складено протоколи, працівникам роздали листівки-пам’ятки про те, як уберегтися від грипу. Продавці на ринках також здебільшого не мали захисних масок, нерідко фіксувалися випадки недотримання ними правил особистої гігієни. Найскладніша ситуація в Інтернет-клубах. Тут зафіксовані серйозні порушення, пов’язані як з недотриманням карантинних заходів, так і з правомірністю їх діяльності: в окремих випадках відсутніми були дозвільні документи. Відбулася перевірка у громадському транспорті та на вокзалах. Тут також є проблеми із забезпеченістю захисними масками, дезінфекція транспорту зводиться до протирання поручнів в автобусах раз на день.
 
Усі протоколи про виявлені порушення направлені до Калуської СЕС. Головний санітарний лікар Калуського району Богдан Пеленичка повідомив, що перевірки на предмет дотримання режиму надзвичайної ситуації працівниками санепідслужби проводяться щодня. Станом на середу проведено 65 обстежень і складено 9 протоколів. На порушників накладається адміністративне стягнення у вигляді штрафу (здебільшого у мінімальному розмірі — 34-51 грн.). Загалом на засіданні штабу медики застерігали: епідемія ще не завершилася, тому розслаблятися не варто. Однак, якщо на засіданні штабу минулої п’ятниці його учасники переважно були у масках, то цієї середи у масках були лише одиниці, в основному медики.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 784 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]