[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 21 » З понеділка розпочнеться навчання
22:44
З понеділка розпочнеться навчання
Оскільки захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції у Калуші та Калуському районі стабілізувалася і спостерігається тенденція до її зменшення, то у школярів нарешті закінчуються вимушені канікули. На засіданні штабу з ліквідації надзвичайних ситуацій у середу вирішили, що якщо не буде ніяких змін, то з 23 листопада у школах і гімназії міста та району поновиться навчання. Очікують дітей і дошкільні та позашкільні навчальні заклади.

Як повідомила начальник управління освіти міської ради Любов Максимович, усі вони готові прийняти учнів. В усіх навчальних закладах є теплопостачання. За ці тижні, скориставшись відсутністю учнів та вчителів, був проведений капітальний ремонт системи теплопостачання у п’ятій і сьомій школах. Відновлює свою роботу й дошкільний заклад «Калинка», який до карантину був на ремонті.

На запитання, чи є ризик росту захворюваності серед дітей, коли вони підуть у школи і садочки, завідувачка епідеміологічного відділу райсанепідстанції Зінаїда Ковбаснюк зауважила: звичайно, ризик є, адже діти збираються в організований колектив, де вірус легше передається. Але ризик існує завжди, навіть на початку навчального року у вересні. Щоразу після 1 вересня спостерігається збільшення вірусних захворювань, правда, не у великій кількості.

Оскільки осінні канікули тривали досить довго, то, згідно з інформацією Міністерства освіти й науки України, можуть бути змінені терміни та тривалість зимових і весняних канікул. За словами Любов Максимович, також Міністерство пропонує застосувати різні способи ущільнення вивчення навчального матеріалу за рахунок об’єднання тем, використання міжпредметних зв’язків, оглядового або самостійного вивчення матеріалу. Можна внести зміни у часі проведення навчальних екскурсій, а також використати резервні години навчальної програми та години, передбачені на проведення окремих уроків тематичного оцінювання. Однак, остаточне рішення буде прийняте в трудових колективах до 1 грудня 2009 року.
Категорія: Освіта | Переглядів: 755 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]