[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 6 » Василь Противсіх - самовисуванець з Івано-Франківщини
09:58
Василь Противсіх - самовисуванець з Івано-Франківщини
У бюлетені на виборах президента України, скоріш за все, буде дві графи зі словами «Проти всіх». В одній з них, у самому кінці, можуть поставити позначку ті, кому не подобається жоден з висуванців. В іншій – ті, що симпатизують 63-річному Василю Гуменюку, президенту Івано-Франківської торгово-промислової палати. З 2 жовтня цього року цей чиновник змінив прізвище. У його паспорті тепер написано: Василь Васильович Противсіх.

Реєстраційні документи на таке прізвище кілька днів тому отримала Центральна виборча комісія. Гостя з екзотичними паспортними даними попередили, що не видадуть кандидатського посвідчення, позаяк той не вніс грошової застави. Наступного ранку Василь Противсіх показав працівникам ЦВК сертифікат про те, що 2,5 млн. гривень надійшло від нього на спеціальний рахунок.

Василь Противсіх (Гуменюк) повідомив про себе, що живе у селі Олешкові Снятинського району Івано-Франківської області, однак у сільраді сказали, що там він не зареєстрований і виїхав зі села давним-давно. Щоправда, відгукуються про нього як про «солідного чоловіка», кажуть, допомагав селу, коли робили газифікацію. Брати і сестри працюють медиками, освітянами.

Василь Гуменюк за радянських часів сім років працював міським головою Яремчого. У перші роки незалежності був представником України у СНД. У 2006 році на виборах до місцевих рад балотувався у мери Івано-Франківська. А на дострокових парламентських виборах 2007 року фігурував під номером 23 у списку блоку «КУЧМА» (Конституція – Україна – Честь – Мир – Антифашизм), який очолював відомий політик Олександр Волков. В одному з інтерв’ю Василь Гуменюк зізнався, що через принциповість зуб на нього мали і колишні комуністи, і рухівці…

Про мотиви свого теперішнього балотування новоявлений самовисуванець з Івано-Франківщини не повідомляє, уникає преси. Родичі Гуменюка-Противсіх коментувати епатажне рішення свого «фамільянта» теж відмовилися. Сказали: «Він – доросла людина, сам відповідає за свої вчинки».

Експерти вважають, що Василя Гуменюка використали в якомусь із виборчих штабів – щоб відібрати голоси у найбільш рейтингових кандидатів. Мовляв, розчаровані безладом у країні виборці голосуватимуть за цього креативного чоловіка «заради хохми». Якщо так, то Василь Противсіх має шанси набрати понад 10 відсотків голосів і у президентських перегонах посісти третє «призове» місце.

На середу в Україні було зареєстровано чотирнадцять кандидатів у президенти. Відмовлено у реєстрації шістьом самовисуванцям – дехто з них не подав декларації про доходи, дехто не вніс грошової застави, а дехто неправильно вказав прізвище голови ЦВК.
Категорія: Політика | Переглядів: 985 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]