[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 8 » Сівка-Войнилівська — знову штормить
09:49
Сівка-Войнилівська — знову штормить
Позитивно, що демократія в Україні все-таки є, і не лише на папері. Одним із доказів цього є збори сільської громади Сівки Войнилівської, що відбулися 25 жовтня, на яких звітував про свою роботу звітував сільський голова Ігор Палагній.

Збори були ініційовані самою ж громадою. Голови, переважно, звітують лише раз чи двічі на рік, роблячи це лише задля вимог закону. Як правило, такі звіти носять лише формальний характер. Громада Сівки Войнилівської не байдужа до долі свого села, тому переживає за невирішені проблеми і сама ініціювала такі збори, змусивши сільського голову прозвітувати про свою роботу позачергово. Збори одразу ж розпочалися з суперечки. Голова вважав, що він повинен розпочати захід, але присутні в залі з ним не погодилися і вимагали обрати головуючого з-поміж них, адже саме громада села, а не голова, ініціювала збори.Присутній заступник голови Калуської РДА Дмитро Жекало закликав присутніх бути толерантними і зазначив, що не варто одразу ж розпочинати з конфлікту. Після чого було обрано робочу президію у складі голови Лесюк Валентини та секретаря Марійчин Віри, а також лічильну групу. Після цього робота розпочалася. Звітуючи, сільський голова відверто хвилювався. Основним в його звіті було те, що за три роки було зроблено не багато, але винен у цьому не він, адже нині бюджет набагато бідніший. Похвалитися голова міг лише капличкою, яка будується в селі. Щодо проблем навколо «Даноші», то він запевнив присутніх, що жодних дозволів на будівництво дороги він особисто не підписував, адже це питання не в його компетенції, всі дозволи надавалися в РДА. А щодо нарікань жителів села на шкоду, яку завдало це підприємство селу і їх звернень по цьому питанню до різних інстанцій, сказав так: «Чому не викликали комісій, коли надривались від даношівської кукурудзи, яку носили з полів, а нині всі такі «чесні і пухнасті». Запевняв пан Ігор громаду і у тому, що він робить усе для блага села, але є в селі люди, які блокують його роботу і «колотять» селом. Використавши цитату з Біблії, він сказав: «Ісус Христос врятував десятьох прокажених, а подякував йому лише один. Я не чекаю подяки. Я є на роботі і буду виконувати її чесно та добросовісно.

Звіт загалом був достатньо заплутаним та несистематизованим. Голова вклався у відведені йому 20 хвилин, але вичерпної інформації про те, що було зроблено в селі за 9 місяців цього року, так і не було наведено. У присутніх після цього звіту з’явилося ще більше запитань, ніж було до того. Адже, Ігор Палагній слабо орієнтувався в фінансових питаннях і замість нього завжди доводилося виступати бухгалтеру. Загалом дуже багато запитань громади залишилося без відповідей. По закінченні звіту перед громадою села виступила О.Сікора, котра звинуватила в ситуації з «Даношею» нинішню районну владу, котра не спромоглася заключити з іноземним підприємством жодного інвестиційного проекту. Також, О.Сікора закликала жителів громади принести в громадську приймальню БЮТу договори оренди землі , котрі пообіцяла детально проаналізувати і допомогти зробити правильні висновки.
 
Джерело інформації - газета "Західний Вісник"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 858 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]