[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Листопад » 2 » Чемпіонами стають на Калущині
09:05
Чемпіонами стають на Калущині

Пауерліфтинг — один чи не з найважчих видів спорту, який вимагає практично щоденного тренування. І стати чемпіоном під силу далеко не кожному. Олексію Мельнику, студентові Львівського національного лісотехнічного університету, що наразі проживає в Яремчі та тренується в оздоровчому комплексі “Сок”, що в Калуші, це вдалося (до речі, займається хлопець з квітня цього року вже безкоштовні).

16-18 жовтня на Кубкові світу з пауерліфтінгу та жиму штанги лежачи, що проходив у Празі, 19-річний Олексій Мельник виборов перші два місця, ставши абсолютним чемпіоном світу серед юніорів за всіма ваговими категоріями та серед відкритої категорії у вазі до 75 кілограмів. Сумарна вага у трьох вправах, яку подужав чемпіон — 685 кілограмів: 275 — у присіданні, 170 — жим лежачи і 240 кілограмів — станова тяга. Тим самим фактично встановивши 4 рекорди світу: у присіданні, у жимі лежачи, рекорд у становій тязі та сумарний рекорд.

— Приємно, що виступив на такого рівня змаганнях, — зазначає Олексій, — захищав честь України, тому можу гордитися цим.

А починалося все як у всіх — любов до спорту ще в дитячому віці прищепив батько, займався фізкультурою у школі. Окрім Олексія, спортом захоплюється і його старший брат. Він є кандидатом в майстри спорту з гирі, а також займається армреслінгом, в якому теж досягнув чималих успіхів. А потім, як і усі хлопчаки того віку, захопився Шварцнегром, з того і почалася мандрівка у великий світ спорту, тоді й почав відвідувати спортзал. Та це було на аматорському рівні, більш професійно займається цим видом спорту близько 2 років. З нинішнім тренером Миколою Лесівим, що працює у тому ж таки оздоровчому комплексі, хлопець познайомився на змаганнях у Тернополі, які проходили 3-4 жовтня. До речі, на змагання, що у Тернополі, хлопець їздив сам — оплачував дорогу, проживання, необхідні внески, а всі матеріальні витрати за участь у Кубкові світу Олексію Мельнику проспонсорував міський голова Ігор Насалик.

До речі, це не такі вже й малі витрати. Якщо такі змагання на території України обходяться близько 500 гривень — 70-100 грн. членських внесків, плюс проживання, проїзд, харчування. На змагання за кордоном треба викласти не менше 400 євро. Лише самі членські внески становлять десь близько 70 євро.

У листопаді відбудеться Чемпіонат світу з пауерліфтінгу та жиму лежачи, і, як зазначає хлопець, якщо знайдуться спонсори, він візьме участь у ньому, якщо ж ні, про поїздку доведеться забути.

Треба сказати, хлопець добре відомий прихильникам цього виду спорту на Калущині, адже в Чемпіонаті, який відбувся на Калущині 25-26 квітня, він виборов чимало перших місць (загалом здобув п’ять медалей). Здавалося б, став чемпіоном, що далі? На це питання Олексій впевнено відповідає, тренуватися, тренуватися і ще раз тренуватися.

— Наразі, — зазначає хлопець, — поставив собі за мету присідати з вагою 300 кг, подужати вагу в жимі лежачи 200 кг і в становій тязі — 260. Але і це не межа, потрібно весь час вдосконалюватися, займатися, тренуватися. Але перед цим ставили собі ціль, до якої йдеш, а прийшовши, ставити нову. Інакше можна займатися хоч все життя, але результату не буде ніякого.

Напевно, люди з такою наполегливістю і працьовитістю і стають чемпіонами. Побажаємо Олексієві і далі долати спортивні вершини з успіхом.

Категорія: Спорт | Переглядів: 1038 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]