[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Лютий » 3 » “Спорт для всіх” — ліквідують: необхідність чи дрібна помста?
10:20
“Спорт для всіх” — ліквідують: необхідність чи дрібна помста?
Днями виконком Калуської міської ради розглянув звичайне робоче питання про передачу на баланс управління освіти антивандальних тренажерів та комплексного спортивного майданчика, які розташовані відповідно на території ЗОШ №3 та №1, і досі перебували на балансі Калуського міського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх”. Після цього міський голова несподівано дав доручення: реорганізувати "Спорт для всіх” із самостійної структури — у структуру, підпорядковану управлінню у справах сім’ї, молоді, фізкультури і спорту. 

Фактично, доручення, яке найближчим часом має "перерости" у проект рішення міської ради, означає ліквідацію Центру "Спорт для всіх". А його очільнику загрожує, якщо не безробіттям, то, як мінімум, залежністю від нового керівництва. Чим викликане бажання міського голови — однозначно сказати важко. На одній із нещодавніх сесій Ігор Насалик заявив: держава створила низку структур, у тому числі — і "Спорт для всіх", які тепер не фінансує. Відтак, видатки на їхнє утримання "лягають" на місцеві бюджети, а це — додатковий, часом — навіть непосильний тягар. Тому "непотрібних" структур краще позбутися.

Між тим, центри фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" почали утворювати після відповідної Постанови Прем’єр-міністра України Віктора Януковича від 18 січня 2003 року. Уже через півроку був утворений Івано-Франківський обласний центр "Спорт для всіх", а 23 лютого 2006 року — Калуський міський. При цьому, у всіх відповідних документах зазначалося, що фінансування установи має здійснюватися у межах коштів, передбачених на утримання установ та проведення заходів із фізичної культури і спорту.

Директор Калуського міського центру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Олег Нижник повідомив: від дня заснування до 31 грудня 2010 року центр загалом отримав 31 194 гривні на організацію спортивно-масових заходів. За цей же період було організовано 269 заходів, у яких узяли участь 15 903 дітей різного віку. До спортивно-масових заходів за ці майже п’ять років долучилися 120 сімей. Водночас, лише у 2010 році центр провів 65 заходів, у яких узяли участь 3 183 учасники. Спортивні заходи отримали фінансування у розмірі 6 171 гривень.  

Цікаво, що восени минулого року під головуванням Президента України Віктора Януковича відбулося засідання Громадської гуманітарної ради, у протокольному рішенні якої одним із пунктів зазначено: "Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям спільно з органами місцевого самоврядування активізувати роботу щодо подальшого розвитку мережі центрів фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" та вжити невідкладних заходів для зміцнення їх матеріально-технічної бази, укомплектування кадрами, введення посад інструкторів із фізкультури з розрахунку одна посада на 5 тисяч населення".

Отож, у час, коли Президент закликає розвивати та розширювати "Спорт для всіх", Калуш думає, як його ліквідувати. Звісно, остаточне рішення доведеться приймати депутатам міської ради. Утім, наразі ініціатива міського голови може розцінюватися не як спроба зекономити бюджетні кошти, а як дрібна помста своєму політичному конкуренту. Як відомо, Олег Нижник очолює міську організацію НРУ, якій після виборів 31 жовтня 2010 року вдалося вдвічі наростити своє представництво у міській раді, а на проміжних виборах 23 січня 2011 року — перемогти на всіх виборчих округах. Таким чином, на сьогодні фракція НРУ у міській раді є другою за чисельністю після промерівської фракції УП.

Джерело інформації - газета "Вікна"
Категорія: Політика | Переглядів: 790 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]