[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2012 » Березень » 14
Згідно зі щорічною доповіддю правозахисних організацій "Права людини в Україні 2011", чверть населення України вважає себе бідним. Про це повідомив голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров.

"За останні 2 роки ми змушені констатувати, що права людини не є пріоритетом сьогоднішньої влади", - підкреслив він і додав, що за ці роки експерти відзначають в Україні істотне погіршення стану прав людини та основних свобод, інформує finance.ua.

Експерти відзначили три основні небезпечні тенденції, що виникли в цій сфері в минулому році: падіння рівня життя і зростання бідності серед українців, політичні переслідування опозиції і громадських рухів, а також "знищення" незалежності суду.

Захаров зазначив, що згідно зі стандартами ООН, за межею бідності в Україні проживає 80% населення. При цьому, згідно з дослідженнями, бідними вважає себе одна четверта частина населення країни.

Авт ... Читати далі »
Категорія: Статистика | Переглядів: 872 | Дата: 14.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Президент України Віктор Янукович доручив уряду врегулювати ціни на медикаменти, запровадивши європейську практику — референтну систему ціноутворення. Комітет, створений при Міністерстві охорони здоров’я, встановлюватиме середню вартість кожного конкретного препарату (ціну для розрахунку братимуть у кількох країнах). Ця сума і буде тією межею, вище якої не дозволятимуть піднімати вартість лікарських засобів.

Над цим проектом вже працює група експертів з МОЗу - моніторять ціни у польських, сербських, молдовських та угорських аптеках. Для початку систему випробують на ліках від гіпертонії. Чиновники переконані: коли цей метод запрацює, вартість медикаментів знизиться на 25-30%. Однак пересічні українці ще довго будуть переплачувати за ліки. «За референтними цінами будуть закуповуватися лікарські засоби за держпрограмами (наприклад, препарати для ВІЛ-інфікованих, онкохворих тощо), які видаються безкоштовно. Коли систему апробують на с ... Читати далі »
Категорія: Медицина | Переглядів: 931 | Дата: 14.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На івано-франківських пенсіонерів очікує черговий перерахунок матеріального пенсійного забезпечення.

Про це, та й загалом про соціальні ініціативи керівництва держави, говорили вчора на прес-конференції в управлінні пенсійного Фонду в Івано-Франківській області.


Вже з травня чиновники обіцяють додаткових 100 грн. до пенсій. Підвищення пенсій торкнеться 9 мільйонів людей похилого віку.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області Анатолій Назаров запевняє, що перерахування пенсій здійснюватиметься поетапно і буде обов’язковим для усіх категорій пенсіонерів.

За його словами, нині кожен працюючий прикарпатець утримує 1,25 пенсіонера.

Нині на Прикарпатті майже 400 тисяч людей похилого віку. З них – 6 тисяч отримують пенсію нижче за прожитковий мінімум. Ще понад 30 тисяч пенсіонерів – колишні військовослужбовці. Для них пенсія зросте на 165 г ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 812 | Дата: 14.03.2012 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)