[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2012 » Березень » 14 » За межею бідності в Україні проживає 80% населення
11:49
За межею бідності в Україні проживає 80% населення
Згідно зі щорічною доповіддю правозахисних організацій "Права людини в Україні 2011", чверть населення України вважає себе бідним. Про це повідомив голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини Євген Захаров.

"За останні 2 роки ми змушені констатувати, що права людини не є пріоритетом сьогоднішньої влади", - підкреслив він і додав, що за ці роки експерти відзначають в Україні істотне погіршення стану прав людини та основних свобод, інформує finance.ua.

Експерти відзначили три основні небезпечні тенденції, що виникли в цій сфері в минулому році: падіння рівня життя і зростання бідності серед українців, політичні переслідування опозиції і громадських рухів, а також "знищення" незалежності суду.

Захаров зазначив, що згідно зі стандартами ООН, за межею бідності в Україні проживає 80% населення. При цьому, згідно з дослідженнями, бідними вважає себе одна четверта частина населення країни.

Автори доповіді стверджують, що замість того, щоб переглянути свою політику, не вдаватися до силових дій проти учасників акцій протестів в країні і перейти до діалогу, влада намагається їх залякати, використовуючи правоохоронні органи - МВС, СБУ і прокуратуру.

За словами правозахисників, тенденція використання державою правоохоронних органів як інструменту для політичних переслідувань своїх опонентів є дуже загрозливою для прав людини і може привести до репресій в країні.

Іншою негативною тенденцією в Україні автори доповіді назвали неповагу до правосуддя. Вони стверджують, що це призводить до випадкового кримінального переслідування і потрапляння судів під контроль органів прокуратури, виконавчої влади та місцевого самоврядування. Так, "наругою над правосуддям" автори доповіді назвали судові процеси проти колишніх урядовців.
Категорія: Статистика | Переглядів: 871 | Додав: CHERNISHOV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]