[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Грудень » 05

Президент ФІФА Зепп Блаттер оголосив у швейцарському Цюріху рішення Виконкому цієї організації, який обрав країн-господарів чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років. Отже, через вісім років Мундіаль пройде в Росії, а через дванадцять - у Катарі.

У боротьбі за Мундіаль-2018 заявка наших східних сусідів перемогла заявки Англії, Іспанії/Португалії і Бельгії/Нідерландів. Фаворитом заявки-2018 вважали Англію. Напередодні голосування англійська преса багато писала про корупцію у лавах високих чиновників ФІФА (двох із членів Виконкому навіть відсторонили від голосування). Очевидно, англійці прагнули налякати «футбольну мафію». Мовляв, якщо хтось із конкурентів Англії спробує підкупити членів Виконкому, ті десять разів подумають, чи взяти хабара: а раптом британці й про це щось рознюхають? Англія висадила в Цюріху солідний десант на підтримку своєї заявки: британський прем’єр Девід Кемерон, принц Вільям, екс-гравець збірної Англії Девід Бекхем. Бу ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 558 | Дата: 05.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Великий адронний колайдер відтворив Великий вибух, але вчені вже пояснили, що було до «народження Всесвіту»: Великий вибух, на їхню думку, відбувався не раз.

На Великому адронному колайдері (ВАК) отримана кварк-глюонна плазма – стан речовини, яка існувала у Всесвіті через 0,00000000001 секунди після Великого вибуху. Кварк-глюонна плазма виникла в результаті зіткнень високоенергетичних важких іонів – ядер свинцю.

«Воістину вражає те, як швидко експерименти прийшли до цих складних фізичних результатів», – заявив Серджіо Бертолуччі, директор Європейського центру ядерних досліджень (CERN) по дослідженнях, слова якого наводить прес-служба організації.

Кварк-глюонна плазма – це стан речовини, при якій дрібні частки – кварки і глюони – не притягуються один до одного і тим самим не з’єднуються в протони, нейтрони або ще якісь атомні ядра. Гаряча кварк-глюонна плазма поводиться, як рі ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 703 | Дата: 05.12.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)