[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Грудень » 5 » Чемпіонат Світу з футболу у 2018 році відбудеться в Росії
11:52
Чемпіонат Світу з футболу у 2018 році відбудеться в Росії

Президент ФІФА Зепп Блаттер оголосив у швейцарському Цюріху рішення Виконкому цієї організації, який обрав країн-господарів чемпіонатів світу з футболу 2018 і 2022 років. Отже, через вісім років Мундіаль пройде в Росії, а через дванадцять - у Катарі.

У боротьбі за Мундіаль-2018 заявка наших східних сусідів перемогла заявки Англії, Іспанії/Португалії і Бельгії/Нідерландів. Фаворитом заявки-2018 вважали Англію. Напередодні голосування англійська преса багато писала про корупцію у лавах високих чиновників ФІФА (двох із членів Виконкому навіть відсторонили від голосування). Очевидно, англійці прагнули налякати «футбольну мафію». Мовляв, якщо хтось із конкурентів Англії спробує підкупити членів Виконкому, ті десять разів подумають, чи взяти хабара: а раптом британці й про це щось рознюхають? Англія висадила в Цюріху солідний десант на підтримку своєї заявки: британський прем’єр Девід Кемерон, принц Вільям, екс-гравець збірної Англії Девід Бекхем. Букмекери напередодні голосування віддавали перевагу саме заявці остров’ян… Одначе футбольний Мундіаль-2018 віддали Росії. У принципі, це логічне рішення - у Східній Європі фінал чемпіонату світу з футболу ще не проводили, а ФІФА послідовно намагається розширити світові футбольні горизонти (недарма ж цьогорічний Мундіаль уперше провели в Африці). До того ж Кремль пообіцяв найбільше державне фінансування. Досвід організації масштабних спортивних дійств (і досить приємного «розпилювання» відповідного цьому масштабові бюджету) в російських чиновників буде - в 2014 році субтропічний Сочі прийме зимову Олімпіаду.

А Катар - це взагалі екзотика! У малюсінькій пустельній країні у Перській затоці влітку температура плюс 40-45… Зате багатющі «нафтогазові» шейхи пообіцяли збудувати стадіони з дахами, що закриватимуться. А під дахом, обіцяють у Катарі, завдяки клімат-контролю буде комфортних плюс 20 градусів… Конкурентами Катару на Мундіаль-2022 були Японія, США, Австралія і Південна Корея. Пощастило Катару зі суперниками. У США, Японії та Південній Кореї Мундіаль уже був. Австралія ж через різницю в часі дуже незручна для телевізійних трансляцій на грошовиту Європу. Втрачати величезні рекламні кошти ФІФА не хоче, ось співвітчизники кенгуру й пролетіли…

Залишається тільки сподіватися, що на Мундіаль-2018 проб’ється збірна України. На стадіонах Росії «синьо-жовті» мали би солідну підтримку: куди-куди, а до Москви й Санкт-Петербурга українські вболівальники доїхали б.

Джерело інформації - газета "Високий Замок"

Категорія: Суспільство | Переглядів: 558 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]