[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Грудень » 13
Президент Віктор Ющенко звинувачує Національну раду з питань телебачення і радіомовлення у недостатньому контролі за дотриманням законодавства про телерадіомовлення, зокрема, у сфері дотримання мовного режиму трансляцій. Про це він сказав під час наради з керівниками обласних державних телерадіокомпаній.

"Доки Національна рада буде такою беззубою, коли вона стане українською, коли буде ефективний контроль за тією політикою, що не є українською?.. чому той канал, який не поважає нашу мову, нашу історію, не викидається з інформаційного простору?", - обурився Ющенко.

На його переконання, телевізійники повинні бути поза політикою. Президент висловив своє незадоволення діяльністю українських телекомпаній. "Що нам заважає мати національний інформаційний простір? Чому нам байдуже, що відбувається в країні? Чому так переповнені "жовті" тематики?" - запитав він.

Ющенко також засмучений надлишком негативної ін ... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 729 | Дата: 12.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Минулої п’ятниці відбулося останнє у цьому році засідання благодійного фонду промисловців і підприємців Калуша «Дар». На ньому було розподілено близько 6 тис. гривень, акумульованих фондом протягом листопада.
 
Так, було розглянуто 15 заяв від калушан. Жителі міста постійно звертаються до фонду з проханням виділити допомогу. В основному ті, що потребують дорогого лікування чи перебувають у важких матеріальних умовах. Для виділення допомоги таким людям розподілили понад 3500 гривень. Сума допомоги коливається від 100 до 500 грн. залежно від складності обставин заявника, також деяким калушанам пропонують продуктові набори. Варто відзначити, що рішення про виділення допомоги приймається на засіданні фонду колегіально, при цьому для того, щоб уникнути недобросовісних звернень, детально розглядається пакет поданих документів, який подається кожним заявником (медичні довідки, направлення на лікування, ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 820 | Дата: 12.12.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)