[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Жовтень » 22

Льодовий Палац у місті Калуші передадуть в управління місцевим органам влади. Про це повідомили в прес-службі ОДА.

 За словами заступника Міністра у справах сім’ї, дітей, молоді та спорту Мирослава Дутчака, між Міністерством та місцевими органами влади протягом двох тижнів буде підписана відповідна угода, яка й закріпить досягнуті домовленості.

Голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук зазначив, що і в міста Калуша, і Міністерства, і в облдержадміністрації позиція одна: «Щоб Льодовий палац працював і там займалися діти. Щоб там працювали спортивні секції з хокею, фігурного катання та шорт-треку. Щоб мешканці краю, котрі хочуть та мають бажання займатися спортом, могли купувати квитки й у вільний час кататися на ковзанах. Наші позиції співпали і єдине, що потрібно було зробити – це знайти механізм, щоб можна було фінансувати і з обласного, і з мі ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 742 | Дата: 22.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Щоб знайти кошти на підвищення соціальних виплат, наступного року можуть скоротити півтора мільйона бюджетників.
 
З 1 листопада мінімальна заробітна плата в Україні має зрости до 744 гривень, а прожитковий мінімум – до 701 гривні. До 1 грудня наступного року мінімалка та прожитковий мінімум мають зрости до 922 та 875 гривень відповідно. Закон про підвищення соцстандартів прийняли, незважаючи на те, що в країні – економічна криза. Цього року підприємства і так скоротили тисячі працівників, хоча мінімальна зарплата на початку року становила 605 гривень. За офіційними даними, заборгованість перед працівниками становить понад 1,6 мільярда гривень. Тож підвищення соцстандартів обернеться у кращому випадку зростанням заборгованості по зарплаті, у гіршому – новою хвилею звільнень.

Фракція БЮТ звернулася до Президента з вимогою не підписувати закон “Про встановлення прожиткового мінімуму та міні ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 797 | Дата: 22.10.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)