Сезон кавунів у розпалі – базари переповнені баштанними, на вулицях з’явилися спеціальні контейнери-“сітки”, де продають смугасту солодку ягоду навалом. І якщо перші кавуни купувати зазвичай побоюються – а якщо вміст нітратів там “зашкалює”? – то зараз вони є ледь не обов’язковим десертом на столі. Та все ж таки, чи несуть у собі якусь небезпеку “другі” кавуни?
Як розповіла нашому кореспонденту лікар з гігієни харчування міської санітарно-епідеміологічної станції м.Львова
Світлана Косакова, згідно із останнім моніторингом, відхилень у якості баштанної продукції у Львові не виявлено. Санепідеміологи перевіряють харчову продукцію двічі на місяць, переважно у магазинах, і вибірково на об’єктах роздрібної торгівлі. Щодо продуктових ринків, то там
...
Читати далі »