[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Березень » 12 » На японській АЕС – вибух. Радіація підскочила у тисячу разів
16:12
На японській АЕС – вибух. Радіація підскочила у тисячу разів
Вибух і викид білого диму сталися сьогодні на постраждалій від землетрусу японській АЕС «Фукусіма-1», де раніше було зафіксовано розплавлення частини ядерного палива.

За повідомленнями, що надходять, поранено декілька осіб. Інцидент стався на першому реакторі АЕС близько 16:00 за місцевим часом.

Раніше в цілях запобігання руйнуванню оболонки реактора, було проведено скидання в атмосферу частини радіоактивної пари. Потім у контури охолодження реактора почали закачувати пожежними насосами морську воду.

У Японії на атомній електростанції в префектурі Фукусіма, що постраждала від сильного землетрусу, різко виріс рівень радіації. Як повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на японське агентство Кіодо, перевірка в залі управління першого реактора цією АЕС виявила тисячократне перевищення норми.

Тим часом японська влада розширила до 10 кілометрів радіус евакуації жителів населених пунктів, розташованих навколо АЕС, повідомляє агентство dpa.

У ніч на суботу в Японії зафіксований ще один землетрус магнітудою 6,6 бала. Підземні поштовхи відбулися в цей раз в префектурі Ніїгата на північно-західному побережжі Японії, далеко від регіону, що постраждав у п’ятницю від землетрусу силою 8,8 бала і цунамі, повідомляє УНІАН.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 576 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]