[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Червень » 17
Чимало батьків пам’ятають той момент, коли дитина хотіла у всьому допомагати мамі. З малюками зазвичай таке трапляється у віці приблизно від двох до трьох років. Діти із задоволенням беруться мити посуд, замітати, пилососити… Але батьки не готові дати своєму чаду стільки самостійності. “Поб’єш, поламаєш, зіпсуєш… Краще я сама, а ти йди побався...”.

Вчіть на власному прикладі.

Колега по роботі розповідала, що в дитинстві, коли їй було чотири роки, їй подобалося готувати. Вона рвалася на кухню – ліпити вареники. Але мама у цьому питанні була непохитною: “Ні, і крапка!”. Натомість вона пропонувала дочці витирати пил із кількасот книжок або збирати іграшки... Пізніше мама подумала, що дочку таки потрібно навчити куховарити. Але дівчині вже цього не хотілося. Готувати у дорослому житті Ірина не терпить. Кореспондент “ВЗ” дізнавалася, як не відбити у дитини бажання займатися домашн ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1474 | Дата: 17.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Ще на початку березня цього року керівники калуських хімічних підприємств, зокрема таких товариств, як "Карпатнафтохім", "Вінісін", "Енія", "Синтра", "Орісіл-Калуш", які сьогодні визначають економіку Калуша й області, забили на сполох щодо існуючої ситуації з невідшкодування їм державою коштів у виді податку на додану вартість. Численні листи на адресу Кабміну, Президента України, голови ДПА України з інформацією про те, що прострочена заборгованість держбюджету з невідшкодованого ПДВ перед окремими підприємствами негативно відбивається на їхній діяльності, позитивного результату не дали. Не допомогли промисловим підприємствам міста у цьому плані і звернення Центральної ради профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України та депутатів Калуської міської ради. Держава й надалі продовжує нарощувати перед підприємствами міста борг у вигляді невідшкодованого ПДВ.

Через несвоєчас ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 880 | Дата: 17.06.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

15 червня відбулося пленарне засідання двадцять восьмої сесії Калуської районної ради V демократичного скликання, на якій були присутні, крім депутатів районної ради, депутати обласної ради Ігор Гаврилюк, голова райдержадміністрації Василь Іванишин та його заступники, начальники відділів та управлінь райдержадміністрації, керівники підприємств та установ, журналісти місцевих мас-медіа.

На порядок денний було винесено 18 питань, основними з яких, зокрема, були такі: про затвердження звіту про виконання районного бюджету та використання резервного фонду районного бюджету за І квартал 2009 року; про внесення змін і доповнень в районний бюджет на 2009 рік; про роботу Калуського управління з експлуатації газового господарства; про посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва, алкоголізму і тютюнопаління серед населення району.

Депутати також розглянули питання про Програму енергоефе ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 771 | Дата: 17.06.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)