[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Жовтень » 4 » Знайдіть себе у списках виборців
00:09
Знайдіть себе у списках виборців

У відповідності до Постанови Центральної виборчої комісії від 18 травня 2009 року № 27 “Про первинне уточнення персональних даних Державного реєстру виборців” завершено 4 етап первинного уточнення персональних даних Реєстру і кожен виборець, який проживає на території України, незабаром отримає іменне повідомлення про включення його до Державного реєстру виборців та пропозицію перевірити свої персональні дані, усунути невідповідності та неточності в записі про себе.

Окрім того, для ознайомлення із своїми персональними даними, які містяться в базі даних Реєстру, Ви можете звернутися особисто, за своєю виборчою адресою, до районного відділу ведення Державного реєстру виборців із паспортом (чи нотаріально засвідченою копією). Виборець, який не здатен пересуватися самостійно, може уповноважити на таке звернення іншу особу.

У разі, якщо Ви виявили, що до Реєстру були включені недостовірні відомості щодо Вас, або неправомірне включення (не включенння) своїх даних до Реєстру (не отримали іменного повідомлення із своїми персональними даними), Вам необхідно звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців, за своєю виборчою адресою в порядку звернення особи за власною ініціативою. Після детального вивчення Вашої заяви, працівниками відділу будуть внесені необхідні зміни до Державного реєстру виборців.

Тут слід наголосити, що громадяни, окрім права бути включеними до списків виборців, також несуть відповідальність, зокрема за умисне подання до органу ведення Реєстру наперед недостовірних даних. Внесення достовірних даних про громадян, їх змін до Державного реєстру виборців можливе лише за умови документального підтвердження підстав для виконання таких дій.

Отже, закон дозволяє виборцям особисто впливати на якість своїх персональних даних у Державному реєстрі виборців. На жаль, про своє конституційне право обирати багато хто згадує тільки в день голосування, або за день-два до нього, і не знаходить себе чи своїх рідних у списках виборців. Однак щось змінити вже інколи буває запізно, це викликає знервованість та напругу на виборчих дільницях. Задля уникнення непорозумінь у день виборів, радимо заздалегідь уточнити свої дані та впевнено йти на дільницю в день голосування.
 
Тому, враховуючи досвід останніх виборів, та задля забезпечення виборчого права кожного жителя Калуського району відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Калуської районної державної адміністрації звертається із пропозицією уточнити свої персональні дані, що внесені до Державного реєстру виборців, чи письмово уповноважити іншу особу (для громадян не здатних пересуватися самостійно) із паспортом (чи нотаріально засвідченою копією) звернутися за адресою:м. Калуш, вул. Чорновола, 12, (3 поверх), відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Калуської районної державної адміністрації з 8.00 до 17.00 щоденно (крім суботи та неділі). Контактні телефони: 6-03-63 та 6-61-23.

Руслана Яковина, начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату РДА

Категорія: Суспільство | Переглядів: 762 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]