[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Вересень » 6 » Утилізацію небезпечних відходів у Калуші доручили київському підприємству
09:21
Утилізацію небезпечних відходів у Калуші доручили київському підприємству
Роботи з утилізації гексахлорбензолу в зоні консервації Добровського кар’єру у Калуші Івано-Франківської області проводитиме Київське ДП «Національний центр поводження з небезпечними відходами».

Відповідно до розпорядження №582 голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка, виконавцем робіт з утилізації відходів гексахлорбензолу в зоні консервації Добровського кар’єру у Калуші визначено головне управління регіонального розвитку та будівництва ОДА. Виконавець робіт - «Національний центр поводження з небезпечними відходами» (м. Київ), - повідомили у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Зазначені роботи проводитимуть, відповідно до тимчасового технологічного регламенту Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, погодженого Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

Для забезпечення контролю за дотриманням вимог цього тимчасового технологічного регламенту і відповідних обсягів виконаних робіт затверджено склад комісії, яку очолив заступник начальника головного управління регіонального розвитку Микола Гладун. За цільовим використанням коштів «здійснюватиме постійний контроль» КРУ в області. Контроль за виконанням цього розпорядження покладено на першого заступника голови ОДА Василя Плавюка.

Розпорядження голови ОДА №583 прийнято на виконання Закону України «Про затвердження Указу Президента України від 10 лютого 2010 року №145 «Про оголошення територій м.Калуша та сіл Кропивник і Сівка Калуська Калуського району Івано-Франківської області зоною надзвичайної екологічної ситуації», відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №381 від 2 березня, протоколів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та на основі висновків і рекомендацій спільної місії ООН та Комісії Європейського союзу з ліквідації цієї надзвичайної ситуації. Встановлені дійсні масштаби необхідних технічних робіт та їх виконавець - державне підприємство «Національний центр поводження з небезпечними відходами».
Категорія: Суспільство | Переглядів: 645 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]