[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Грудень » 11 » У Тужилові відкрито дитячий садок
11:57
У Тужилові відкрито дитячий садок
У селі Тужилів за сприяння обласної та районної влади відкрито дитячий садок на півсотні дітей. З районного та обласного бюджетів були виділені кошти на ремонт та облаштування приміщень, в яких тепер розміщується дошкільний навчальний заклад. Вартість робіт у цьому році склала 277 тис. грн. Після капітального ремонту початкової школи тут наразі відкрито 2 дошкільні групи (одна група з неповним перебуванням налічує 13 дітей 5-річного віку, друга група з повним перебуванням — 20 дітей 4-річного віку).
 
"Сьогодні приємна подія, добре, що ми відкриваємо дитячі садки, щоб дітки мали куди піти вчитись, а їх батьки мали можливість піти працювати”, — сказав, відкриваючи дошкільний заклад голова облдержадміністрації Микола Палійчук.
 
Звичайно, що відкриттю садочка найбільше зраділи молоді батьки, котрі працюють та не мали на кого залишити свою малечу. До того ж як кажуть молоді мами діти після садочка легше адаптуватимуться до школи та швидше знайдуть спільну мову із однокласниками. За словами завідувача дитячого садка Любові Литвинчук, жителі села не один рік з надією очікували появи у селі дошкільного навчального закладу: "Ми довго добивалися, щоб сьогодні у цьому приміщенні при загальноосвітній школі відкрити дитячий садок. Статистика останніх років свідчить про збільшення народжуваності у селі, тож потреба у такому закладі була великою”.
 
Представники сільської влади запевнили, що діти будуть забезпечені всім необхідним. Сільська рада вже взяла фінансування дитячого закладу на себе. Представники обласної та районної влади, що завітали на свято відкриття, пообіцяли допомагати закладу і надалі.
 
Участь у святковому заході взяли керівники Калуського району: голова райдержадміністрації Василь Іванишин, голова районної ради Василь Прокопів, заступник голови райдержадміністрації Василь Турчин, заступник голови районної ради Іван Кавчак.
 
Джерело інформації - газета "Вісті Калущини".
Категорія: Суспільство | Переглядів: 802 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]