[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Вересень » 17 » У Львові стартує книжковий ярмарок "Форум видавців"
08:59
У Львові стартує книжковий ярмарок "Форум видавців"
З 15 до 19 вересня 2010 року у рамках 17-ого Міжнародного книжкового ярмарку "Форум видавців у Львові" відбудеться літературний фестиваль, бібліотечний і бізнес-форуми, пройдуть численні презентації, літературне читання, концерти. Цього року зареєстрована рекордна кількість іноземних учасників, серед яких почесні і спеціальні гості з Польщі, Росії, США, Німеччини і Литви.
 
За підрахунками організаторів, у книжковому фестивалі будуть залучені 800 учасників, що представляють 252 стенди, 70 бібліотек, 30 книгарень і безліч громадських організацій.
 
У рамках Форуму видавців заплановано понад 400 різноманітних акцій - концертів, літературних вечорів, "круглих столів", конференцій, презентацій і тренінгів. Зокрема заплановані такі масштабні акції, як V Міжнародний літературний фестиваль (15-19 вересня), Західноукраїнський бібліотечний форум (15-17 вересня), Бізнес-форум (16-18 вересня) і конкурс "Найкраща книга Форуму - 2010", на якому будуть представлені близько 300 книг від 65 видавництв (призовий фонд - 50 тис. грн.).
 
У гості приїдуть понад 290 письменників з 24 країн світу - з Австрії, Азербайджану, Афганістану, Великобританії, Грузії, Данії, Ізраїля, країн Прибалтики і Західної Європи.
 
Львів відвідають багато відомих гостей - польський письменник Януш Вишневський, український правозахисник Мирослав Маринович, глава фонду "Відродження" Євген Бистрицький, письменники Оксана Забужко, Юрій Андрухович, виконавиця авторських пісень Ольга Богомолець. Також очікується участь економіста Адріана Сливоцького (США), батька Ксаверія Кнотца (Польща), письменників Марека Краєвського і Кшиштофа Варги (Польща), Терезії Мори (ФРН), Леоніда Юзефовича і Лева Рубінштейна, депутата Європарламенту Леонідаса Донськіса (Литва), соціолога Бориса Дубини, співвласника консорціуму "Альфа-Груп" Михайла Фрідмана (Росія) та інших.
 
Крім того, відбудеться виступ легендарної російської групи "Аукціон", українських груп "Даха-Браха" і "Перкалаба".
 
Заходи форуму і літфесту проводяться у Палаці мистецтв, театрі ім. Заньковецької, театрі "Воскресіння", театрі ім. Курбаса, обласній філармонії, в музеях, художніх галереях, навчальних закладах, клубах, кафе і на вулицях.
 
17-й Форум видавців у Львові пройде під девізом "Час читати".
 
Джерело інформації - ЛІГА.новини
Категорія: Освіта | Переглядів: 1008 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]