[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Вересень » 16 » Сільську владу навчали, як сприяти діяльності дільничних виборчих комісій
14:20
Сільську владу навчали, як сприяти діяльності дільничних виборчих комісій
Як відомо, вибори до місцевих рад відбудуться 31 жовтня 2010 року. 11 вересня  2010 року розпочалася виборча кампанія. Як повинні відбутися вибори відповідно до нещодавно прийнятого Закону України про місцеві вибори? На ці та інші питання говорилося на семінарі з головами та секретарями селищної та сільських рад Калуського району, який відбувся у середу, 15 вересня 2010 року.
 
Про основні положення Закону України «Про вибори Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» розповів член обласної організації Комітету виборців України Ігор Ткач. Він зазначив, що вибори повинні відбутися без підкупу, прозоро, згідно чинного законодавства. «Громадянин України повинен робити свідомий вибір», - наголосив Ігор Ткач.
 
Начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату облдержадміністрації Ігор Владика окреслив завдання органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо сприяння виборчим комісіям в організації та проведенні місцевих виборів 31 жовтня 2010 року.
 
Він зауважив, що державні службовці після робочого часу мають право займатись політичною агітацією, на відміну від попереднього законодавства, проте не дозволяється виступати із політичною агітацією на нарадах, користуватись службовим авто, залучати своїх підлеглих та ін.
 
Також у новому законі прописано, що територіальна виборча комісія має право запитати у місцевої влади, як вона сприяє діяльності дільничним виборчим комісіям. А також виборчі комісії можуть оскаржувати дії чи бездіяльність влади за невиконання зобов’язань.
 
У п’ятницю, 29 жовтня 2010 року, після 24 години у населених пунктах повинні бути зняті всі агітаційні плакати, білборди. Уся відповідальність за невиконання такого положення лежить на органах місцевого самоврядування.
 
Одне із проблемних питань, яке постало на нараді перед представниками органів місцевого самоврядування, - це забезпечення дільничних виборчих комісій приміщенням (4 кімнати), телефонним зв’язком (4 телефони) та ін. Проте, за словами Ігоря Владики, голови сільських рад можуть написати листа, що не можуть забезпечити дільничні виборчі комісії згідно з постановою ЦВК.
 
Керівник апарату райдержадміністрації Галина Синюк підбила підсумки семінару і провела нараду із секретарями і головами селищної і сільських рад.
Категорія: Політика | Переглядів: 517 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]