[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Вересень » 23 » Сільський голова Кропивника виступив зі звітом перед громадою села
13:36
Сільський голова Кропивника виступив зі звітом перед громадою села
У середу, 22 вересня 2010 року, відбувся схід мешканців села Кропивник, на якому зі звітом про проведену роботу виступив сільський голова Михайло Барнич. На цьому зібранні побували голова райдержадміністрації Василь Качмар, заступник директора облавтодору Михайло Вовчук, заступник голови Калуської РДА Василь Турчин, начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Федір Вовк, заступник начальника управління Держкомзему в Калуському районі Валентина Хмарник.

Михайло Барнич розповів, що за 2,5 року, відколи він є сільським головою, у розвиток соціальної інфраструктури Кропивника було вкладено понад 2 млн. грн. Це кошти як із районного, сільського, так і обласного та державного бюджетів. Протягом цього періоду було заасфальтовано 2,5 км дороги, вперше зроблено суцільний ремонт 1,5 км віддалених вулиць, підсипались щебенем вулиці Івана Франка, Богдана Хмельницького та інші. Прокопано і прочищено канави, які давно були заросли травою, відведено воду від футбольного стадіону. Значного покращення зазнали і об’єкти соціальної інфраструктури - здійснено капремонт дитячого садка і Народного дому, встановлено автономне опалення в НД села Кропивник. Сюди також було закуплено нову музичну апаратуру. Вперше в 2010 році у сільському бюджеті закладено 2100 грн. на розвиток футболу. Встановлено спортивне обладнання біля стадіону, таке ж поставлено і на новому житловому масиві.

У 2009 році із сільського бюджету на будівництво церкви перераховано 25 тис.грн. Покращення зазнала і сільська амбулаторія. Тут здійснено автономне опалення, водопостачання, відремонтовано підлогу. У школі перекрито дах, поставлено нові котли, частково замінено вікна.

«Це все було вчора, - підсумував сільський голова Михайло Барнич. – Проте кожен із нас думає, що робитиме завтра. Ми на сесії сільської ради затвердили програму соціально-економічного розвитку села на 2011-2015 роки. Плануємо здійснити проектно-кошторисну документацію на освітлення всього села. Загальна вартість становить 350 тис.грн. Для початку, у вересні з обласного бюджету на цю роботу повинно надійти 10 тис.грн., із сільського бюджету виділяємо 20 тис.грн. Плануємо розпочати освітлення вулиць із «долішнього кінця».

Не оминув у своєму виступі Михайло Барнич і екологічних проблем села. За його словами, у зону екологічного лиха потрапляють 586 будинків, або 84% села. «Але це нонсенс виселяти усіх із цих будинків і переселяти в Підгірки, - зізнався Михайло Барнич. – Потрібно дати людям право вибору - або жити на квартирі в Підгірках, або за гроші, що надасть держава, дати можливість їм самим розпочати будівництво. Також потрібно зробити генплан забудови села».

Також на сході села немало говорилось і про одне з найактуальніших питань як для сіл, так і держави, - ремонт доріг. І голова райдержадміністрації Василь Качмар, і заступник директора облавтодору Михайло Вовчук і сільський голова Михайло Барнич, зазначали - ремонт доріг потрібен, але нема коштів. Проте, було запевнення, що дорогу із Сівки-Калуської до Кропивника відремонтують. А дорога, що веде від Калуша до Кропивника, належить ВАТ «Оріана», тож немає кому її ремонтувати.

Розповів Михайло Барнич і про проблеми - сільська бібліотека в поганому стані, не вистачає місця усім дошкільнятам у дитсадку, водопостачання та каналізація, водостічні труби і старі вікна в школі, зовнішній ремонт приміщення сільської ради.

Голова райдержадміністрації Василь Качмар відзначив, що метою об’їздів і зустрічей із мешканцями є оцінка діяльності сільської влади, їх плани щодо подальшого розвитку сіл, вирішення актуальних проблем жителів сіл.

Про право на отримання житлових субсидій, куди людям звертатися розповів начальник управління праці та соціального захисту населення Федір Вовк. А заступник начальника управління Держкомзему в Калуському районі Валентина Хмарник говорила про виготовлення державних актів на земельні ділянки.
 
Джерело інформації - Інтернет-представництво Калуської РДА
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1566 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]