[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Жовтень » 31 » Рекомендації МОЗ щодо профілактики і лікування грипу
23:56
Рекомендації МОЗ щодо профілактики і лікування грипу

Міністерство охорони здоров'я України дає ряд рекомендацій для запобігання захворювання на "свинячий грип" (вірусом A/H1N1) і для лікування у разі зараження.

По можливості слід відкласти ділові та туристичні поїздки в регіони, де виявлені випадки захворювань на "свинячий грип". У першу чергу відмовитися від візитів до США, Мексики.

Якщо Вашу подорож до країни, де зареєстровані випадки захворювань, не можна відкласти, будьте обережні, не відвідуйте людних місць, уникайте користування громадським транспортом, не стійте, не сидіть поруч з людьми з ознаками респіраторної інфекції - нежиті, кашлем, червоними очима. Необхідно носити чотиришарову марлеву пов'язку або хірургічну маску.

У випадку, якщо Ви менш ніж 10 днів тому повернулися з країни, де є випадки поширення та інфікування збудником "свинячого грипу", будьте особливо уважні до свого здоров'я. При появі симптомів ГРВІ - температури, кашлю, нежиті, порушень функції кишечнику і м'язових болів - негайно звертайтеся до лікаря.

Якщо після повернення Ваших рідних і близьких з-за кордону у них виникнуть симптоми застуди або респіраторної інфекції, негайно ізолюйте хворого в окремій кімнаті і контактуйте з ним лише в марлевій масці, викличте лікаря.

Рекомендується мінімізувати контакти з хворими свинями та повідомляти відповідним медичним службам про хворих тварин. Більшість людей заражаються через тривалий, тісний контакт з інфікованими свинями.

Важливо дотримуватися особистої гігієни під час будь-яких контактів з тваринами, і особливо це важливо під час забою і відразу після забою тварин, щоб запобігти контакту зі збудниками хвороби. Оброблення туші не повинно застосовуватися до хворих тварин або тварин, який помер від захворювання. Потрібно дотримуватися рад відповідних державних органів влади.

Даних про передачу "свинячого грипу" людям в результаті вживання ними в їжу належним чином обробленої та приготовленої свинини (м'яса свиней) або інших продуктів з неї немає. Вірус "свинячого грипу" гине під час приготування при температурі 70 ° C.

У зв'язку з тим, що вірус "свинячого грипу" передається переважно повітряно-крапельним шляхом, необхідно дотримуватися санітарно-протиепідемічного режиму, передбаченого під час епідемій респіраторних вірусних інфекцій. Коли Ви кашляєте або чхаєте, прикривайте ніс і рот одноразової серветкою або хусткою, мийте руки з милом, особливо після того, коли Ви кашляли або чхали (у випадку якщо у Вас немає можливості часто мити руки, використовуйте спиртовмісні вологі серветки, які після використання необхідно викинути).

Намагайтеся не доторкатися до очей, носа або рота, особливо якщо Ви перебуваєте в громадських місцях. Часто провітрюйте приміщення.

На період епідемії максимально обмежити перебування в людних місцях. Уникайте контактів з людьми, у яких помітні симптоми респіраторної інфекції. У випадку, якщо у Вас або у Ваших близьких з'являться симптоми ГРВІ, максимально обмежте контакт з оточуючими, викликайте лікаря, ретельно виконуйте його приписи.

У випадку, якщо у Вас виникнуть питання щодо профілактики або лікування "свинячого грипу", Ви можете звернутися до свого лікаря або зателефонувати на "гарячу телефонну лінію" Міністерства охорони здоров'я України.

Нагадаємо, Кабінет міністрів виділив 50 млн грн для проведення першочергових заходів щодо недопущення занесення і розповсюдження на території України "свинячого грипу".

Категорія: Медицина | Переглядів: 973 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]