[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Жовтень » 1 » Неймовірні міфи: вірити чи ні? (Випуск 1)
13:52
Неймовірні міфи: вірити чи ні? (Випуск 1)
Чи справді літак може розбитися, якщо під час польоту увімкнути мобільний телефон? І чи здатна виделка розтрощити мікрохвильовку?
 
Заборона користуватися стільниковими телефонами під час польоту пов’язана з безпекою літака.
 
Скільки існує мобільний зв’язок, стільки нам товкмачать, що у деяких місцях ним не можна користуватися за жодних обставин. Одна з відомих заборон вимагає вимикати мобільні у літаку. А міф розповідає, ніби телефон здатен завадити роботі комп’ютерів, що не дають літаку впасти. Ніби звичайний дзвінок зі словами “Ми злітаємо!” може спричинити катастрофу. Та ось 2008 року британське управління зв’язку дозволило пасажирам спілкуватися по мобільному, чим розвіяло цей давній міф.

Телефонні віруси можуть поцупити гроші з рахунка.

Справді, у стільниковий може потрапити шкідлива програма. Проте самостійно вона там з’явитися не може, потрібно спочатку встановити спеціальний додаток, тобто самому запустити вірус у свій телефон. Як це може статися? Існують програми, котрі можуть відправити SМS на короткий номер, при цьому з вашого рахунка буде списано певну суму. Але попередньо система безпеки попросить згоди на відправку повідомлення від його користувача. Тож міф розвінчано: щоб вірус почав красти ваші гроші, ви маєте самі встановити його і дозволити працювати.

Можна поповнювати баланс за рахунок вхідних?

Звучить майже фантастично, проте цілком реально. Крім того, ще й економія… Яка? Зверніть увагу на тариф “Простий МТС”. Він має дві важливі переваги. Перша: за кожну секунду вхідного дзвінка, крім всередині мережі, ви отримуєте бонус - 1 копійку.  Друга  особливість - куди б ви не телефонували по Україні, дзвінок також обійдеться 1 копійку за секунду. Що може бути простішим: на вихідних дзвінках ви витрачаєте гроші, на вхідних - стільки ж заробляєте. Адже для оплати дзвінків та SMS-сок можна  використовувати отримані бонуси.

Як економити на мобільному зв’язку і одночасно не відмовлятися від спілкування?

У середньому за місяць соціально активний українець витрачає понад 100 гривень на спілкування по мобільному. Причому левова частка - оплата розмов з абонентами інших операторів, адже поза мережу телефонувати дорожче. Та якщо уся родина, друзі й колеги користуються зв’язком одного оператора, можна зекономити до 70% витрат. Ще один важливий момент – посекундна тарифікація дзвінків, тобто оплата нараховується не за цілу хвилину розмови, а лише за використані секунди. Деякі оператори перейшли на похвилинну, що робить дзвінок дорожчим. Деякі ж, зокрема МТС, зберегли посекундну тарификацію. І третій, та не за важливістю, момент – вибір тарифу. Серед найдоступніших – “Супер Безліміт” від МТС… Його “родзинка” – можна лише за 49 гривень замовити 1500 хвилин для дзвінків, і не лише в мережі МТС, а й на номери інших операторів, без плати за з’єднання. І жодних угод. Зручно, що повідомити про зміну номера можна за допомогою 100 безкоштовних SMS-ок – приємний додаток до пакета. Причому обмежень у розмовах немає: використав 1500 хвилин – замовив знову. При повторному замовленні кількість хвилин і повідомлень ще й додається. Отож видатки на трьох членів сім’ї – 147 гривень замість 300-500 за місяць

Класти металеві предмети у мікрохвильовку небезпечно.

В інструкціях до СВЧ-пічок суворо заборонено використовувати не лише металевий посуд, але й будь-який інший з металевим узором-напиленням. Більшість людей дотримуються цих рекомендацій, зокрема, побоюючись за власне життя. Проте ті, хто все ж клав у мікрохвильовку «заборонені» предмети,  наприклад ложки чи виделки, могли спостерігати іскри, що нагадують розряди блискавки в мініатюрі. На щастя, великий вибух залізна тарілка спричинити не може. А ось тонкий шар металу має значно більший опір і дуже нагрівається, що може не лише зруйнувати керамічний посуд, а й спричинити наслідки значно серйозніші, наприклад, поломку мікрохвильовки.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 662 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]