[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Жовтень » 17 » Микола Палійчук відкрив Народні доми в Мислові та Кадобні
23:11
Микола Палійчук відкрив Народні доми в Мислові та Кадобні
15 жовтня 2009 року  із робочим візитом до Калуського району завітали голова облдержадміністрації Микола Палійчук, начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Володимир Федорак. Голова ОДА оглянув хід виконання робіт на Калущині та відзначив, що роботи виконані швидко та якісно.
 
У селі Ріпянка було відкрито реконструйований мостовий перехід через річку Лукву, по якому тепер можна проїхати гужовим транспортом та легковим автомобілем. Місцевий парох отець Ігор Кучера освятив реконструйований міст, на який було витрачено 85 тисяч гривень. Роботи проведені будівельною організацією ПП “Росім”.
  
Минулого року липнева повінь знесла цей місток, залишивши залізні опори. Тож тепер потрібно було відновити його, адже кілька десятків хатин було відрізано від цього села, а жителі змушені були йти вбрід.
 
У сусідньому селі Мислів відкрито реконструйований Народний дім, якому уже 120 років. У цьому році було витрачено на його капітальний ремонт 337 тисяч 800 гривень.
 
Голова Калуської райдержадміністрації Василь Іванишин подякував меценатам і спонсорам, робітникам та односельцям за гарну співпрацю та добрий результат. Слова вдячності Ріп’янський сільський голова Володимир Андрусів адресував голові облдержадміністрації Миколі Палійчуку, який в цей день подарував комплект звукопідсилювальної апаратури, книги.
 
Подяками голови райдержадміністрації Василя Іванишина та голови райдержадміністрації Василя Прокопіва були нагороджені меценати і спонсори, які внесли свої кошти на ремонт цього клубу: Юрій Яремчак, Іван Литвин, Іван Кажук, Галина Лапко, Збігнев Адамскі, Василь Салій і Галина Корнас. Священики отець Іван Кошко та отець Володимир Мачужак здійснили освячення Народного дому.
 
Голова ОДА Микола Палійчук побував у Ріп’янській ЗОШ І-ІІІ ст., де ознайомився із виконанням робіт. Тут зроблено фасад, поміняні двері; проведені зовнішні штукатурні роботи, встановлено водостічні труби. Незабаром у цій школі запрацює котельня на електричному і твердому опаленні.
 
У селі Кадобна реконструйований Народний дім неабияк здивував гостей цього свята. Адже це доволі просторий, ошатний будинок, переобладнаний із колишнього торгового дому. Тут буде де працювати сільським працівникам культури. Дотепер же вони мали приміщення у досить занедбаному стані. Тож усі жителі села, які прибули на це свято, раділи тому, що їх село має тепер велике приміщення для масових заходів, діти та молодь матимуть де провести своє дозвілля.
 
Подяками голови райдержадміністрації Василя Іванишина та голови райради Василя Прокопіва були нагороджені меценати і спонсори: Іван Кондрат, Віталій Дрогомирецький, Роман Павлів та Юрій Блискун.
 
Як наголосив у своєму вітальному слові отець Володимир Олійник, це село сильно постраждало від радянської влади, майже все село було вивезено більшовиками та мучилось по сибірах; а сьогодні, завдячуючи обласній владі на чолі з головою ОДА Миколою Палійчуком та районної влади (голова Василь Іванишин), це село отримало великий подарунок. Жителька цього села, старенька, сімдесятип’ятирічна бабця Марія Ткач прочитала свої вірші Миколі Палійчуку про те, як тяжко жилось українцям за часів радянської окупації.
 
Роботи з опалення Народного дому в селі Кадобна розпочнуться уже наступного тижня. Микола Палійчук пообіцяв на ці роботи 100 тисяч гривень із обласного бюджету, а також запевнив, що наступного року відремонтують дорогу до Кадобни.
 
На завершення поїздки Микола Палійчук та голова Калуської райдержадміністрації Василь Іванишин завітали до історико-меморіального музей Степана Бандери в Старому Угринові, де поклали квіти до пам’ятника Провіднику українських націоналістів. Адже саме цього дня, 15 жовтня виповнилося 50 років з дня смерті видатного сина українського народу Степана Бандери.
  
Джерелоінформації - інтернет-представництво Калуської райдержадміністрації
Категорія: Культура | Переглядів: 919 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]