[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Грудень » 12 » Калушани вимагають контроль за екологією
11:28
Калушани вимагають контроль за екологією
До складу міжвідомчої робочої групи, яка цього тижня працювала у Калуші, увійшли калушани: голова ГО "Зелений рух Карпати" Михайло Довбенчук, голова ГО "Альтернатива" Володимир Іваницький і заступник директора НДІ галургії Юрій Садовий. Як повідомив Михайло Довбенчук, серед основних рекомендацій представни-ків міста — припинити вивозити на утилізацію гексахлорбензол, поки не проведуть моніторингу довкілля у районі полігону захоронення.

Хоча, членів робочої групи більше стурбував Домбровський кар’єр. Калушани ж наполягають на науково обгрунтованих діях, які б постійно і детально контролювали відповідні органи.

Учасники робочої групи від Калуша запропонували не проводити роботи на кар’єі і хвостосховищі №2, поки не буде проведено моніторингу міжнародними експертами.

Щодо цього варто звернутися до Кабінету Міністрів України про переговори із представництвами Місії ООН та Євросоюзу про надання всебічної допомоги з контролю за довкіллям та виконанням робіт у зоні надзвичайної екологічної ситуації. Калушани також запропонували створити сучасну систему контролю за станом водоносних горизонтів, розглянути можливість перенесення водозаборів міста із зони ареалу забруднення підземних водоносних горизонтів уверх по течії Лімниці, а також — закупити для Калуської районної СЕС обладнання для належного контролю за довкіллям.

Михайло Довбенчук повідомив, що отримав від керівництва комісії запевнення, що рекомендації калушан врахують.

Джерело інформації - газета "Вікна"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 580 | Додав: CHERNISHOV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]