[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Вересень » 30 » 30 вересня - День усиновлення
09:28
30 вересня - День усиновлення
В нашій області проживає 1665 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Службами у справах дітей сформовано банк даних на всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За 9 місяців 2010 року статусу дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, набуло 256 дітей.

Усиновлення в області є однією із пріоритетних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, внаслідок якого вони набувають прав рідних дітей та позбуваються статусу дитини-сироти.

На даний час зареєстровано 246 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які підлягають усиновленню, та 44 подружніх пар, які є кандидатами в усиновлювачі. У поточному році 20 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування усиновлено громадянами України.

Традиційною для області формою влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, є опіка/піклування. Із 1665 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 1268 перебувають під опікою/піклуванням (що складає 76% від загальної кількості дітей зазначеної категорії і є найвищим показником в Україні). З початку цього року під опіку, піклування в області влаштовано 187 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У регіоні діють 3 дитячих будинки сімейного типу, в яких виховується 21 дитина, та 61 прийомна сім’я, в яких виховується 74 дитини. За 9 місяців 2010 року створено 8 прийомних сімей, до яких влаштовано 11 дітей, довлаштовано 1 дитину в діючу прийомну сім’ю та 1 дитину в діючий ДБСТ. Одну прийомну сім’ю переведено в статус дитячого будинку сімейного типу, у зв’язку з довлаштуванням 2 дітей.

Загалом, сімейними формами виховання охоплено 83% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, що є одним з кращих працівників в Україні.

В даний час службами у справах дітей ведеться активна робота щодо встановлення статусу дітям, позбавленим батьківського піклування, влаштування таких дітей в сім’ї громадян України. Службою у справах дітей облдержадміністрації здійснюється щотижневий моніторинг з даних питань.
Категорія: Статистика | Переглядів: 1001 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]