[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2011 » Лютий » 18
Частина абонентів «Укртелекому», телефони яких підключено до застарілих аналогових АТС, отримала від компанії повідомлення про те, що з 1 березня у них припиняється посекундна тарифікація місцевих дзвінків і вводиться фіксована абонплата. Причина – застаріле обладнання погодинного обліку, яке буде демонтовано.

Через це в абонентів, які не витрачають на розмови дуже багато часу, рахунки за телефон зростуть майже на чверть, пише «Сегодня».

В самому «Укртелекомі» розповіли, що зараз фізособи-городяни, що користуються стаціонарним телефоном, вносять в місяць 19,73 грн. абонплати (у селах – 10,51 грн.). При цьому вони мають право на 12000 нетарифікованих, тобто безкоштовних секунд (200 хвилин) розмови. За кожну зайву хвилину розмови понад цих двохсот треба заплатити 5,4 коп., а якщо наговорити більше 840 хв. на місяць, то хвилина обійдеться вже дешевше – 3,78 коп.

Невелика частина абонентів і зараз з технічних причин платить фіксова ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 618 | Дата: 18.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Стримати подорожчання хліба навряд чи вдасться. За даними щотижневого моніторингу роздрібних цін на ринках та у торговельній мережі, який проводить управління економічного розвитку міста, за останній місяць (станом на 9 лютого порівняно з 5 січня) найсуттєвіше подорожчали гречка (на 11,71%), олія рафінована (на 10,37%) та овочі. А саме, картопля додала у ціні понад 11%, капуста — понад 14%, буряк — майже 17%, цибуля — понад 18%. 

Останнім часом зросли ціни і на молочну продукцію. Це пов’язано як із сезонним подорожчанням, так і з відсутністю на території міста та району господарств, які б займалися переробкою молока і виробництвом молочної продукції. Також за останній місяць незначно (в межах 5%) зросли ціни на хліб, макаронні вироби, рисову крупу, цукор та яловичину.

Від початку року, як свідчать дані моніторингу, незначно подешевшала свинина і курятина, і лише ціна на яйця суттєво пішла вниз (вони подешевшали майже на третину) ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 758 | Дата: 18.02.2011 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)