[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2010 » Квітень » 12
Роздрібні ціни на вина в 2010 році підвищаться. Міністерство економіки і Міністерство фінансів ініціюють введення єдиної ставки акцизного збору на всю алкогольну продукцію, яка спричинить подорожчання. Пляшка столового вина на полицях магазинів коштуватиме не менше 20-21 гривні.

Як повідомили в Асоціації виноградарів і винарів України (АВВУ), при формуванні прибуткової частини проекту держбюджету на 2010 рік Міністерство економіки і Міністерство фінансів ініціюють введення єдиної ставки акцизного збору на всю алкогольну продукцію на рівні 39,4 гривень за 1 л чистого спирту.

Для винарів це означає, пояснюють в АВВУ, що ставка акцизного збору для натуральних виноградних десертних і кріплених вин складе 7,56 грн з урахуванням ПДВ (виходячи з міцності 16 градусів), а для столових - 4,8 - 6,15 грн. За розрахунками асоціації, при чинних ставках акцизного збору на натуральні виноградні столові вина 0,01 грн за літр, підвищення складе 47300%, ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 708 | Дата: 12.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Колежанка, яка працює у магазині, де продають алкоголь та цигарки, каже: «останнім часом збільшилася кількість клієнтів, які випивають пиво відразу в магазині і залишають пляшку на підлозі. Напевно, пивомани побоюються пити хмільний напій на вулиці, щоб їх не оштрафували».

За продаж пива та алкогольних напоїв неповнолітнім підприємцю світить штраф – 6800 грн. Не можна продавати дітям і цигарок (особливо поштучно). На днях біля школи неподалік Вернісажу кіоскер не розчула, що я прошу дати жуйку, і тицяє мені цигарку. На моє запитання, чи знає вона, що продавати сигарети біля навчальних закладів заборонено, відповідає: «А я свої продаю»...

Два місяці тому депутати Верховної Ради заборонили усім без винятку розпивати міцні і слабоалкогольні напої у громадських місцях – парках, скверах, на зупинках, у транспорті, на лавочках... Зокрема і пиво (крім безалкогольного). Порушників штрафуватимуть на суму від 17 до 85 грн. (від одного до п’яти ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 685 | Дата: 12.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)