[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 28 » В Україні закінчується термін подачі документів у ВУЗи
00:09
В Україні закінчується термін подачі документів у ВУЗи
Завтра, 29 липня, останній день подання копій документів в українські вузи для вступу. Міносвіти назвало переваги абітурієнтів. Починаючи із завтрашнього дня кожен вуз повинен скласти список абітурієнтів, рекомендованих для зарахування. Крім того, для вчорашніх випускників та їх батьків справжні переживання тільки починаються, адже під час вступної кампанії цього року залишилося ще чимало відкритих питань.

"Протягом п'яти днів після оприлюднення списку осіб, рекомендованих до зарахування, абітурієнти повинні подати оригінали документів", - розповів заступник міністра освіти і науки України Тарас Фініков. За його словами, вузи, згідно зі своїми Правилами прийому, цей п'ятиденний термін визначають самостійно (з точністю до хвилини).

При цьому особи, які у встановлені терміни не встигнуть подати оригінали документів до приймальної комісії, втрачають право на зарахування на навчання за рахунок держзамовлення, а також на навчання за рахунок державних довгострокових кредитів.

Так, за даними Міносвіти, абітурієнти повинні принести до вузу такі оригінали документів: документ про рівень освіти, а також додаток до нього держзразка; медичну довідку; сертифікат Українського центру оцінювання якості освіти.

За словами головного спеціаліста відділу гуманітарної освіти Департаменту вищої освіти Міносвіти Геннадія Колесника, кінцевим терміном зарахування до ВНЗ на денну форму навчання за освітньо-професійною програмою бакалавр є 10 серпня, а молодшого спеціаліста - 22 серпня.

Нагадаємо, у цьому році серед абітурієнтів вузів мають пільги близько 9,5 тис. осіб. Законність їх медичних довідок та інших документів перевірять приймальні комісії кожного вузу й експерти з Міністерства охорони здоров'я.

Високі результати тестування

Сьогодні Міністерство освіти і науки України також поінформувало, що абітурієнти, які набрали в ході зовнішнього незалежного тестування 200 балів із двох і більше дисциплін, віддають перевагу Київському національному університету (КНУ) ім. Т. Шевченка. У цей вуз подали документи 32 абітурієнти з найвищими балами. Всього у столичних вузах планують навчатися 43 таких вступників.

Студентами Львівського національного університету ім. І. Франка хочуть стати 7 абітурієнтів із високими результатами тестування, Київського політехнічного інституту - 4, Києво-Могилянської академії - 3, Львівської політехніки - 2, Національного медичного університету ім. О. Богомольця - 2.

У цілому серед абітурієнтів, які отримали 200 балів на незалежному тестуванні, у Львові планують навчатися 11, в Харкові - 4, у Вінниці - 3, в Севастополі, Івано-Франківську, Дніпропетровську та Одесі - по 1. Серед популярних напрямків навчання Міносвіти заявляє про міжнародні відносини, економіку, фізику, математику. Крім того, більшість абітурієнтів цікавлять медицина, юриспруденція, логістика, переклад.

Міністр освіти і науки Іван Вакарчук зазначив, що Міносвіти буде супроводжувати дітей, які набрали 200 балів з двох і більше предметів під час проходження тестування, і сприятиме обдарованим дітям під час вступної кампанії.
 
Джерело інформації - газета "Кореспондент"
Категорія: Освіта | Переглядів: 1568 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]