[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 22 » 6 хвилин 39 секунд без Сонця
08:32
6 хвилин 39 секунд без Сонця
22 липня відбудеться найдовше у цьому столітті повне затемнення Сонця. Це явище спостерігається тоді, коли Місяць знаходиться між Сонцем і Землею та затьмарює сонячне світло.
 
В Україні ми не зможемо спостерігати затемнення Сонця. Воно розпочнеться 22 липня о восьмій годині ранку за Пекінським часом. У Києві тоді буде третя година ночі. Затемнення триватиме 6 хвилин 39 секунд. Його зможуть спостерігати в Індії, Непалі, Китаї, Японії, деяких районах Росії і Казахстану, на Гавайських островах, у Тихому океані... Найкраще затемнене Сонце буде видно у Китаї, у Шанхаї. Туди вже прибувають астрономи з різних країн світу і туристи.
 
Астрономи досліджують насамперед ті ділянки Сонця, які неможливо вивчити за допомогою космічних апаратів. Усіх цікавить таємниця – чому кільце корони світила розігріте до мільйона градусів, тоді як саме Сонце лише до шестисот тисяч градусів? На думку старшого наукового співробітника Державного астрономічного інституту імені Штернберга (Російська Федерація) Ігоря Нікуліна, затемнення Сонця має певний психологічний вплив на людину. Але людина є високоорганізованою істотою і з цим впливом справляється. А ось тварини втрачають відчуття реальності. Птахи замовкають, звірі ховаються у нори, кури вмощуються на сідалах, вважаючи, що настала ніч. Але тільки-но Сонце знову з’являється на небосхилі, усе стає на свої місця...

P.S. Протягом року відбувається щонайменше два затемнення Сонця, але не більше п’яти (при цьому не більше трьох - повні). Цього року неповні затемнення Сонця спостерігали 26 січня.
 
Джерело інформації - газета "Високий Замок"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 749 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]