[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 13 » Калуський район отримав 7 млн. 232 тис. гривень
23:23
Калуський район отримав 7 млн. 232 тис. гривень

“Ці кошти уже надійшли на рахунок райдержадміністрації. Відповідно до розпорядження РДА сільські, селищна ради відкрили рахунки, на які РДА перераховує суми боргів за обсяги робіт, які пройшли захист у Мінрегіонбуді. Ці кошти будуть спрямовані для погашення боргів, зафіксованих і перевірених КРУ станом на 1 січня цього року”, — зазначив заступник голови РДА Василь Турчин.

Остаточний розрахунок з підприємствами, які працювали на ліквідації наслідків минулорічної повені, буде здійснено тоді, коли сільська чи селищна рада подасть лист про те, що немає претензій до якості і обсягів робіт. Однак, за інформацією заступника голови РДА, Мінрегіонбуд поки що не підтвердив суми боргу за виконання проектно-кошторисної документації і за ведення технагляду на об’єктах відновлення після повені у Калуському районі. На нині сума боргу складає 188 тис. грн. Аналогічна ситуація є і в інших районах. Служби ОДА збирають документи заново і знову подаватимуть їх для підтвердження в Мінрегіонбуд.

Коментуючи питання про  необхідність завершення об’єктів (адже навіть невелика повінь може не лише перекреслити все зроблене торік, але й завдати нового лиха), Василь Турчин зазначив, що керівництво району сподівається, що на державному рівні буде вирішено  питання про виділення з держбюджету близько 9,4 млн. грн. на продовження у Калуському районі робіт з ліквідації наслідків минулорічної стихії і ще в цьому році будуть закінчені всі роботи на антипаводкових об’єктах. Головне, каже Василь Турчин, що зараз зможемо погасити борги перед фірмами та підрядними організаціями. Адже ці борги дехто вже вважав безнадійними. “На умовах домовленостей ми працюємо з підприємцем, який будує пішохідну кладку через Чечву, щоб діти мали можливість добиратися до школи, —каже Василь Турчин. — Підприємець погодився, що з ним розрахуються після завершення робіт, тобто він чекатиме. Будемо вести перемовини із іншими підприємцями, будівельними фірмами, просити під гарантії влади завершити роботи”. Як уже повідомлялося в обласній пресі, керівництво області, незважаючи на кризу, ставить вимогу до кінця року завершити об’єкти, стан готовності яких 50-70%, щоб не допустити їх руйнування стихією у майбутньому.
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 654 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]