[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Липень » 3 » Обов’зкове щеплення дітей - це порушення Конституції
09:34
Обов’зкове щеплення дітей - це порушення Конституції
Обов’зкове щеплення дітей - це порушення Конституції. Про це йшлося на засіданні круглого столу на тему "Вакцинація: стан, проблеми, перспективи. Правовий аспект". В дискусії взяли участь представники громадських організацій, політики та працівники медичної галузі. Бути чи не бути обов"язковій вакцинації в Україні?
 
Сьогодні вакцинація в Україні є обов'язковою. Без відповідних відміток в медичній картці дитини, її не приймають до дошкільних навчальних закладів. Цим самим порушується гарантоване конституційне право дітей на освіту, каже президент громадської організації "Ліга захисту громадянських прав" Вячеслав Костилєв. За його словами, Україна хоча і вважається демократичною, примусове щеплення виводить її на рівень країн тоталітарного режиму. В більшості європейських країн людей не примушують робити вакцинацію, стверджує Вячеслав Костилєв.
 
Більшість українців проти обов’язкового щеплення їх дітей, зазначив президент громадської організації "Світло миру" Олександр Чоков. Ця організація з міста Южне Одеської області педставляє інтереси батьків. За словами Олександра Чокова, опитування проведені  в Одесі, Южному та Миколаєві продемонстрували категоричне несприйняття  батьків  примусової вакцинації. Ніхто напевне не може сказати як вплине щеплення на здоров’я дітей, підкреслив Олександр Чоков.
 
Обов’язкова вакцинація необхідна, переконана заступник головного санітарного лікаря Івано-Франківської області Марія Бойко. Україна віднесена до групи країн з високим рівнем захворюваності на туберкульоз. Відміна протитуберкульозного щеплення тільки погіршить ситуацію. Відмовлятися від обов’язкової вакцинації, можна за умови  обмеження  цієї недуги, каже Марія Бойко.
 
В Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про внесення змін до статті 15 Закону України "Про захист населення від інфекційних хвороб". Законопроект має на меті відмінити пункт в якому йдеться про заборону прийому дітей до дитсадків без профілактичних щеплень. Його автором є народний депутат Роман Ткач. Він  не є противником обов"язкових щеплень. Проте батькам потрібно дати можливість самостійно вибирати,  чи потрібна вакцинація дитині. Цей закон лише лобіює інтереси чиновників-корупціонерів, зауважив Роман Ткач.
 
Законопроект щодо відміни обов"язкового щеплення депутати розглянуть під час осінніх сесій. За словами Романа Ткача, чимало народних обранців в приватній розмові висловили підтримку даної  пропозиції.
 
Джерело інформації - телерадіокомпанія "Вежа"
Категорія: Суспільство | Переглядів: 836 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]