[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Квітень » 24 » Калуська ТЕЦ зупиняється
14:15
Калуська ТЕЦ зупиняється

Зупинка Калуської ТЕЦ планується на 3 травня 2009 року, і до жовтня тут триватимуть ремонтні роботи та мала реконструкція, яка дозволить теплоелектроцентралі повністю перейти на роботу на вугіллі.

14 березня завершився процес входження ДП «Калуська ТЕЦ» у структуру державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго». Змінилася вивіска (тепер це не державне підприємство, а відокремлений структурний підрозділ, виробнича філія «Калуська ТЕЦ»). Крім того, з 25 березня на ТЕЦ прийшов новий керівник — Ігор Білик. До того він працював на посаді заступника директора Бурштинської ТЕС (загалом досвід роботи Ігоря Білика на різних підприємствах енергетичної галузі становить понад 20 років).

8 квітня на Калуській ТЕЦ відбулася профспілкова конференція, на якій обговорювали підсумки роботи підприємства у 2008 році та плани на поточний рік. Визнано, що 2008 рік для ТЕЦ виявився найскладнішим за останні 40 років. Дійшло до форс-мажору — повного припинення газопостачання і зупинки підприємства, яка тривала півтора місяця. Критичну ситуацію викликали три головні причини. По-перше, на 60% зменшилося навантаження через зупинку виробництв основного промислового споживача ЗАТ «ЛУКОР»; по-друге, газ подорожчав, однак НКРЕ своєчасно не переглянула тарифи на електричну і теплову енергію, та, по-третє, нормально розраховуватися за спожитий газ не дозволили борги КП «Водотеплосервіс» перед ТЕЦ.

Незважаючи на проблеми, торік на ТЕЦ 5 млн. гривень вклали у ремонтні роботи. Середня зарплата працівників у 2008 році порівняно з 2007 зросла на 32,6% і становила 2 621 гривню (на теплоелектроцентралі цей показник один з найкращих у місті). Також вдалося зберегти усі соціальні пільги, працівники отримали 13-у зарплату, оздоровчі, виплачувалася матеріальна допомога тощо.

Щодо поточного, 2009 року, то у першому кварталі збитки Калуської ТЕЦ сягнули 9,2 млн. гривень. Основна причина традиційна — місто фактично не платить за спожиту теплову енергію. Попри це підприємство сьогодні має ліміти газу, працює і готується до реконструкції.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 909 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]