[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Квітень » 23 » З 1 квітня пенсіонерам додали по 7,5 грн.
14:27
З 1 квітня пенсіонерам додали по 7,5 грн.

У попередні роки перерахунки пенсій, пов’язані зі змінами у розмірі прожиткового мінімуму для непрацюючих громадян, проводилися щоквартально. У бюджеті країни на 2009 рік збільшення прожиткових мінімумів у зв’язку з кризою не передбачено. Відтак теоретично пенсійні виплати мали б зростати лише у зв’язку з індексацією. Попри це для непрацюючих пенсіонерів з 1 квітня пенсія зросте, причому усім додадуть однаково — по 7 грн. 50 коп.

Як повідомила заступник начальника управління ПФУ у м. Калуші Любов Кузьма, у нашому місті перерахунок проведено для близько 14 тис. із загальних 19,5 тис. пенсіонерів. Також вона зазначила, що на даний час жодних затримок з виплатами пенсій немає, фінансування і через пошту, і через банки відбувається вчасно.

Щодо Калуського району, то, за словами начальника управління ПФУ у районі Ігоря Кучми, тут перерахунок проведено для понад 15,6 тис. пенсіонерів. Всього у районі понад 17,8 тис. пенсіонерів.

Розмір мінімальної пенсії з початку року залишився незмінним — 544 гривні. Станом на 1 січня середній розмір пенсії у Калуші становив 967 грн., у Калуському районі — 724 грн.

Управління пенсійних фондів і у місті, і у районі протягом першого кварталу перевиконали доведений план по надходженнях, який, щоправда, порівняно з планом першого кварталу 2008 року був дещо меншим. Так, в абсолютному вимірі до пенсійного фонду платники Калуша сплатили менше, ніж за аналогічний період минулого року, однак доведений план виконали на 111,9% (абсолютні цифри у міському ПФ не назвали). Щодо Калуського району, то тут план надходжень у першому кварталі, за словами Ігоря Кучми, виконаний на 110% (надійшло 4,223 млн. грн. при плані 3,836 млн. грн.). Попри кризу коштів, порівняно з І кварталом минулого року, зібрано лише трохи менше (при плані 3,919 млн. грн. поступило 4,235 млн. грн.).

Категорія: Економіка | Переглядів: 806 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]