[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Квітень » 13 » Цього літа у Калуші буде 11 пивних палаток
00:06
Цього літа у Калуші буде 11 пивних палаток

Минулої середи відбувся конкурс на право оренди місць під розміщення пересувних малих архітектурних форм для сезонної торгівлі. На конкурс було запропоновано 15 місць для розміщення пивних палаток, 14 - для здійснення торгівлі друкованою продукцією та періодичними виданнями з пересувних палаток і 5 місць для торгівлі морозивом.

Як повідомила начальник відділу розвитку підприємництва управління економічного розвитку міста Ольга Ананєвич, заявки на участь у конкурсі загалом подали 63 претенденти. Причому були бажаючі орендувати 11 місць для розташування пивних палаток (на 4 місця бажаючих не виявилося), на усі місця для торгівлі пресою. Щодо торгівлі морозивом, то бажаючих також не було. Заявки на участь у конкурсі подавали в основному калушани. Лише один — з Войнилова.

Для розміщення палаток для торгівлі друкованою продукцією змагалися по двоє претендентів на місце. При стартовій ціні 200 грн. за розміщення однієї палатки переможці сплачуватимуть у середньому по 250 грн. На місця для розміщення пивних павільйонів конкуренція була значно більшою. На два з них (біля пошти на пр. Лесі Українки та біля торгового центру «Прометей» на вул. Пушкіна) заявки подали по п’ятеро претендентів, на три місця було по четверо бажаючих, на решту — по два-три. При стартовій ціні 800 грн. найбільше за розташування однієї пивної палатки на конкурсі було отримано 7 000 грн. (торік максимум становив 4000 грн.), найменше — 2 050 грн. Загалом, за словами Ольги Ананєвич, за результатами конкурсу, за розташування пивної палатки претенденти цього року платили у середньому вдвічі більше, ніж торік.

З переможцями будуть укладені договори оренди і, крім одноразового платежу, вони щомісячно перераховуватимуть до бюджету орендну плату. Вже з кінця квітня підприємці можуть розташовувати свої палатки і працювати. Нагадаємо, що торік конкурс відбувся значно пізніше, і його переможці змогли розпочати сезонну торгівлю лише у липні. У зв’язку з тим, що на початок сезону ще не було до кінця готове положення про розміщення пересувних малих архітектурних форм.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 805 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]