[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Квітень » 9 » З 1 вересня зменшать вимоги до школярів на уроках фізкультури
19:59
З 1 вересня зменшать вимоги до школярів на уроках фізкультури

Міністерство освіти і науки України вирішило зменшити вимоги до школярів на уроках фізкультури. Як відзначила начальник ради керівників загальноосвітніх установ Оксана Бугакова, тепер на фізкультурі немає нормативів.

"Вчитель зараз повинен брати до уваги, як часто дитина відвідувала заняття в спортивній формі, як вона зацікавлена в заняттях спортом. Буде не тільки практична частина, але і теоретична. Вчителі стануть приділяти час і викладанню історії спорту", - уточнила вона.

Як пояснив заступник представника Комітету з фізвиховання при Міністерстві освіти Анатолій Єльченко: "Якщо у школи є хороше поле, хай грають у футбол, а не бігають або сидять. Якщо школа в горах - туризм, якщо є водоймище - плавання. Близько 40% програми визначатиме сам вчитель".

Фізруки ініціативу підтримують. "Дітей не можна стригти під одну гребінку, скажімо, якщо хлопець важить 90 кг, ясно, що він не підтягнеться 12 разів, - говорить вчитель фізкультури Василь Курьян. - Але тут велика проблема у відсутності бази. У нашого коледжу немає спортзалу. Так було і в сільській школі, де я працював. Займатися ніде".

Нагадаємо, перегляд програми розпочався після того, як в жовтні 2008 року на уроках фізкультури померло декілька дітей - 12-річна дівчинка в Чернівцях, 15-річний хлопчик в Запоріжжі (після кросу), і ще 15-річний учень технічного коледжу в Луцьку.

Категорія: Освіта | Переглядів: 800 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]