[Калуський інформаційний портал ]
Головна » 2009 » Грудень » 1 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ СНІД
09:49
1 грудня - Всесвітній день боротьби з ВІЛ СНІД
Чи замислювалися ви колись над тим, що відчуває людина, яка знає, що жити їй залишилося зовсім небагато? Страшно навіть уявити, скільки болю на серці і туги в очах цієї людини ...

Вже майже рік я є відповідальним за програму по боротьбі з ВІЛ / СНІДом у Харківському відділенні Армії Спасіння. Завдяки цій програмі я познайомився з різними людьми, історії яких залишили свій відбиток у мене в серці.
Мені боляче й сумно за багатьох безневинних людей, для яких ВІЛ став вироком. Але ж, вся проблема в тому, що люди недостатньо поінформовані або вірять в міфи, пов'язані з цією проблемою. Саме тому, багато хто ставиться до неї не серйозно, а багато перебільшують те, що не варто було.

Люди забули про таке важливе поняття, як «толерантність». У перекладі толерантність - означає «терпіння», терпіння до чужих думок, поглядів, смаків. Ми дуже часто виступаємо в ролі суворих суддів, які вішають ярлики на ВІЛ - позитивних людей, не замислюючись, що таке могло статися з нами, чекаємо розуміння і терпіння по відношенню до себе, але не надаємо його тим, кому воно набагато більше потрібно. ВІЛ - інфіковані люди мають потребу в нашому розумінні і підтримці. Адже ніхто з нас не хотів би, що б до нас ставилися з нерозумінням, байдужістю, осудом, тільки по тому, що ми, коли зробили помилку і зараз змушені з нею жити?

Сьогодні ВІЛ не дивиться на вік, стать або орієнтацію людини. ВІЛ може заразитися будь-хто. Ви чули про відомого баскетболісти «Меджик» Ервіна Джонсона? Кілька років тому він зізнався, що заражений вірусом ВІЛ. Коли він дізнався про своє зараження, то був дуже здивований, тому що ніколи не думав, що це може з ним трапитися. Він думав, що проблема ВІЛ існує тільки далеко в Африці. Він дізнався про своє зараження, на жаль, через два місяці після весілля і через шість місяців після того, як його кохана дружина сказала йому, що вагітна. Він заразився ВІЛ, ймовірно, через якийсь статевий контакт, яких у нього було багато з іншими жінками до шлюбу. Він жив кілька місяців у страху, що його дружина і його дитина теж будуть заражені. На щастя, дружина Джонсона не була заражена, але у них виникла проблема: вони любили один одного і хотіли мати нормальну подружнє життя. Лікарі могли дати їм тільки одну пораду: «Завжди використовуйте презерватив!».

А чи знаєте ви Фредді Меркюрі? Він колишній соліст музичної групи «Queen». Ви знаєте, від чого він помер? Він заразився ВІЛ. Фредді Меркюрі був дуже багатий, але гроші не змогли врятувати його життя. Коли він умирав, він оплатив собі найкращу сучасну медичну апаратуру, ліки і лікарський догляд, але це йому не допомогло.
Я майже кожен день служу людям, що живуть з ВІЛ і все більше переконуюся, що в нашому суспільстві є три забобони які нам потрібно побороти: 1. «Це може бути з ким завгодно, але не зі мною» - на жаль, але ВІЛ не дивиться на вік, стать, орієнтацію і соціальний статус. 2. «Незнання самої проблеми і через це віра в стереотипи і міфи, пов'язані з ВІЛ / СНІД» - всі впевнені, що вони все знають, але при цьому за статистикою з 10 людей 8 може назвати ТІЛЬКИ статевий шлях передачі вірусу. 3. «Жахливе ставлення до людей з ВІЛ» - як це страшно жити, будучи ізгоєм, коли ти боїшся бути собою, тільки тому що тебе не приймуть таким, який ти є.
 
1 грудня - всесвітній день боротьби з ВІЛ СНІД, подумай в цей день про те, що де б ти не був, - в метро, в автобусі або в кафе, поруч з тобою, напевно, є людина з ВІЛ - інфекцією. І не варто відвертатися від нього, пам'ятай - через дружбу ВІЛ не передається!

Подумай про своє майбутнє вже сьогодні! Дізнайся про ВІЛ СНІД більше, зателефонуй на безкоштовний номер (зі стаціонарного телефону на території України) - 0-800-500-45-10.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 913 | Додав: info-kalush | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]