[Калуський інформаційний портал ]
Головна » Архів матеріалів

Із сьогоднішнього дня в Україні підвищена абонентська плата за користування телефоном у містах та інших населених пунктах. Про це говориться в рішенні Національної комісії з питань регулювання зв'язку (НКРЗ) №1491 від 28 квітня 2009 року "Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги" (зареєстровано в Мінюсті 30 квітня 2009 р. під № 395/16411), яке сьогодні опубліковане на офіційному сайті Верховної Ради.

Дане рішення набуває чинності із дня його офіційного опублікування. Згідно з наданою інформацією, підвищений розмір абонентської плати за користування телефонним апаратом: у містах і райцентрах для населення та установ бюджетної сфери із щохвилинною оплатою розмов – на 20%, без щохвилинної оплати – на 15%; для інших категорій користувачів – на 10%. У селах і селищах міського типу для всіх категорій користувачів розмір абонентської плати за користування телефонним апаратом підвищений на 10%.

... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 792 | Дата: 09.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

За даними Державного комітету статистики, за підсумками 1-го кварталу 2009 року Івано-Франківська область зайняла у загальнодержавній комплексній оцінці соціально-економічного розвитку регіонів України 1 місце серед 27 областей і міст України.

Варто зазначити, що це є історичний показник для Прикарпаття – так високо область ще ніколи не піднімалась за всю свою історію. На другому місці опинилась сусідня Чернівецька область, а трійку замкнула Миколаївська.

Також під час сьогоднішньої селекторної наради з головами облдержадміністрацій Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко, розглядаючи питання цінової політики в державі, позитивно відзначила роботу Івано-Франківської облдержадміністрації. Вона зазначила, що область за останній звітний період спрацювала з практично нульовим показником інфляції. Зазначимо, що на сьогодні ціни на продовольчі товари на Прикарпатті є одними з найнижчих в Україні, повідомляє ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 837 | Дата: 08.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Сьогодні, 8 травня, в автокатастрофі загинув відомий український тележурналіст Ігор Пелих. Як повідомили в МВС України, близько 5 ранку надійшла інформація від операторів "швидкої допомоги", що на проспекті Перемоги, 82 сталася дорожньо-транспортна пригода, в якій є загиблі.
 
За попередніми даними, водій автомобіля Honda рухався в третій смузі по пр. Перемоги у напрямку вулиці Щербакова. Відбулося бокове зіткнення з автомобілем Volkswagen, який рухався в тому ж напрямку. Після зіткнення Honda виїхала на зелену зону, знесла два дерева і перекинулася.

Два пасажири Honda один з яких Ігор Пелих, а другий - молода темношкіра жінка, загинули на місці ДТП. Ще одна пасажирка Honda знаходиться в лікарні у важ ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 794 | Дата: 08.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Під заборону вільного продажу потрапило сім досить популярних препаратів: Спазмолекс, Залдіар, Зестра, Кодтерпін, Еффект, Спазмалгон и Коаксил. На думку міліції, вони використовуються як легкі наркотики.

Міліція впевнена в тому, що якщо ці препарати продавати за рецептами, то можна врятувати не одне життя. Однак аптекарі з правоохоронцями не погоджуються. Вони вважають, що зазначені препарати - одні з найбільш споживаних. Наприклад, Зестра допомагає при алергії, Кодтерпін - від кашлю, Коакс має заспокійливу дію. Тому продавати їх за рецептами, як наприклад, Трамадол означало б зашкодити хворим людям, зазначають фармацевти.

До складу препаратів, які правоохоронці внести в чорний список, психотропні речовини не входять. Однак у взаємодії з іншими препаратами вони викликають наркотичну ейфорію - дію подібно трамадолу, стверджують в наркодиспансері.

Зазначимо, у березні цього року Міністерс ... Читати далі »
Категорія: Медицина | Переглядів: 794 | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Нагадаємо, що в середу відбулося зовнішнє оцінювання знань випускників шкіл з історії України. На це тестування з'явилося 179 тисяч 509 осіб, або 92% від попередньо зареєстрованих. Про це повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, під час першого тестування 2009 року на жодному з 850 пунктів тестування надзвичайних ситуацій не сталося. Тестові зошити вже взяті під охорону та направлені до дев'яти регіональних центрів обробки.
 
Згідно з календарним планом зовнішнього незалежного оцінювання 2009 року, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, результати тестування стануть відомі не пізніше 22 червня адміністраціям загальноосвітніх навчальних закладів, а до 27 червня вони будуть офіційно надіслані усім учасникам.
 
Таблиці переведення тестових балів у 12-б ... Читати далі »
Категорія: Освіта | Переглядів: 945 | Дата: 07.05.2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (1)

Сьогодні, 6 травня, тестуванням із історії України розпочинається сесія зовнішнього незалежного оцінювання знань випускників шкіл. Другий рік поспіль проходження зовнішнього оцінювання є обов’язковою умовою для усіх, хто хоче стати студентом. Цього року таких виявилось 461 981 особа, повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

Протягом місяця, з 6 травня до 5 червня, для випускників поточного та попередніх років відкриють свої двері 5 216 пунктів тестування з 84-ма тисячами аудиторій, в яких працюватимуть понад 131 тис. педагогів. У кожному пункті тестування чергуватиме представник Державної служби охорони МВС України та медичний працівник. За тестуванням спостерігатимуть понад 9 тис. зареєстрованих громадських контролерів та представників преси.

Зареєстровані учасники цьогорічного зовнішнього оцінювання (ЗНО) виявили бажання пройти 1 млн 229 тис. 136 тестових випробовувань. Для цього організаторами ЗНО цього року вигот ... Читати далі »
Категорія: Освіта | Переглядів: 886 | Дата: 06.05.2009 | Рейтинг: 5.0/2 | Коментарі (1)

Національний форум профспілок України оприлюднив список найгірших працедавців Прикарпаття. До чорного списку увійшли власники підприємств, на яких зафіксовано незаконні звільнення, невиплати зарплат, недотримання колективних угод та основних принципів соціального захисту.

Рейтинг створено за результатами опитування працівників найбільших підприємств України, яке досліджувало незаконні звільнення працівників, невиплату заробітної плати, скорочення робочого тижня, недостатній рівень соціального захисту, недостатні заходи безпеки, незадовільні умови праці на підприємствах.

В області визначили 89 підприємств — порушників трудового законодавства. Серед лідерів чорного списку — ВАТ «Оріана», ВАТ «Лісокомбінат», Івано-Франківська експедиція геофізичних досліджень, футбольний спортивний клуб «Прикарпаття» та чимало інших.

... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 1155 | Дата: 04.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Прихід травня традиційно знаменує відкриття сезону атракціонів у парку культури і відпочинку ім. І.Франка. Щоправда, як зауважила директор парку Оксана Бєлоусова, цьогоріч до відкриття готові лише дитячі атракціони.

«Сонечко» та «Юнга» вже приведені до належного вигляду, гарно помальовані, незабаром будуть готові і гойдалки, на яких, окрім дітей, можуть кататися і дорослі. На їх експлуатацію Карпатський експертно-технічний центр вже дав дозвіл. До кінця травня дирекція парку планує відкрити також «Оглядове колесо», на ремонт якого із міського бюджету виділено 10 тис. грн. Якщо будуть сприятливі погодні умови, то ремонт цього атракціону можна буде завершити і за два тижні. А ось «Ланцюжки» не працюватимуть, тут проламаний п’єдестал, а для ремонту коштів нема. Атракціон «Веселі гірки» взагалі збираються демонтовувати, оскільки нема ні моторів, ні кабінок, яких вже і придбати ніде.

За словами Оксани Бєлоусової, закупити нові суча ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 780 | Дата: 01.05.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Минув рік відтоді, як зовнішнє незалежне тестування стало загальнообов’язковим і для вузів, і для абітурієнтів. Організатори, посилаючись на дані соцопитувань і результати зимових екзаменаційних сесій, заявляють: чорт виявився не такий страшний, як його малювали випускники, їх батьки і політики. Але запитань з приводу зовнішнього незалежного оцінювання все одно дуже багато, тим більше, що цього року Міносвіти внесло низку змін в процедуру тестування.

Минулого тижня у приміщенні школи №6 м.Калуш відбулося on-line спілкування представників ЗМІ з Івано-Франківським регіональним центром оцінювання якості освіти (ІФРЦОЯО). На запитання преси відповідали методисти методичного відділу ІФРЦОЯО. А відповідальний за зовнішнє незалежне оцінювання в м. Калуш Олег АНДРУСІВ та відповідальна за ЗНО у ... Читати далі »

Категорія: Освіта | Переглядів: 1212 | Дата: 30.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19.09.2007р. “Про проведення щорічного Всеукраїнського конкурсу “Кращий державний службовець” 16 квітня у Калуській районній державній адміністрації проведено І тур конкурсу.

Визначено переможців у номінаціях “Кращий керівник” та “Кращий спеціаліст”, які візьмуть участь у II турі конкурсу.

За результатами проведення І туру конкурсу “Кращим керівником” стала Романів Ольга Михайлівна — начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення управління праці та соціального ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 743 | Дата: 30.04.2009 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Селянські родини села Завій Калуського району безкоштовно отримали сортове насіння картоплі, багаторічних бобових трав, мінеральні добрива та засоби захисту рослин. Крім того, членам кооперативу "Стожари" передано трактор з причіпним та навісним обладнанням для рекультивації підтоплених угідь та надання послуг.

Саме так стартував проект "Допомога сільським родинам, які постраждали від повені у західних областях України, у відновленні особистих селянських господарств", повідомляє УкрІнформ.

Проект започатковано Міжнародною благодійною фундацією "Хайфер Проджект Інтернешенл" і впроваджується у співпраці із сільськогосподарським обслуговуючим кооперативом "Стожари" за сприяння Калуської районної державної адміністрації та Калуської районної ради.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 805 | Дата: 28.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Можна сказати, що уряд фактично “поборов” корупцію у цих закладах. Адже тепер лікарям чи викладачам не буде потреби брати хабарі – достатньо лише “попросити” перевести домовлену суму на рахунок, з якого потім можна буде виплатити собі премію.
 
Відбуватиметься це все законно. Відповідно до постанови Кабміну від 4 серпня 2000 року щодо порядку отримання благодійних внесків цими установами, благодійники можуть надавати допомогу грошима, товарами чи послугами. Жертводавець має право вказати, на що ці кошти мають бути використані. Щоправда, у редакції урядової постанови за 2000 рік було вказано, що “кошти благодійних внесків не можуть спрямовуватися на виплату заробітної  плати працівникам установ і закладів освіти, охорони здоров’я, культури, науки, спорту та фізичного виховання”. Тепер уряд новою постановою забрав слово “не” з цього речення, тож з благодійних внесків можна платити і зарплату.

Чи ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 757 | Дата: 26.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

25 квітня 2009 року о 17-00 в приміщенні районного народного дому, що знаходиться у м. Калуш по вул. Шевченка, 8, відбудеться концерт-презентація співочого альбому гумористичного театру "Я і КУМ".
 
В концерті прийматимуть участь провідні артисти естради України:
 
 - група "Дзвони" (керівник - заслужений артист України Володимир Кузнецов),
 - заслужений артист України Володимир Пушкар,
 - заслужений артист України Гриць Драпак,
 - заслужена артистистка України Марта Шпак.
 
Лауреати всеукраїнських та Міжнародних фестивалів та конкурсів:
 
 - Ігор Чепіль,
 - Василь Мельникович,
... Читати далі »
Категорія: Культура | Переглядів: 1207 | Дата: 24.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

Зупинка Калуської ТЕЦ планується на 3 травня 2009 року, і до жовтня тут триватимуть ремонтні роботи та мала реконструкція, яка дозволить теплоелектроцентралі повністю перейти на роботу на вугіллі.

14 березня завершився процес входження ДП «Калуська ТЕЦ» у структуру державного підприємства зовнішньоекономічної діяльності «Укрінтеренерго». Змінилася вивіска (тепер це не державне підприємство, а відокремлений структурний підрозділ, виробнича філія «Калуська ТЕЦ»). Крім того, з 25 березня на ТЕЦ прийшов новий керівник — Ігор Білик. До того він працював на посаді заступника директора Бурштинської ТЕС (загалом досвід роботи Ігоря Білика на різних підприємствах енергетичної галузі становить понад 20 років).

8 квітня на Калуській ТЕЦ відбулася профспілкова конференція, на якій обговорювали підсумки роботи підприємства у 2008 році та плани на поточний рік. Визнано, що 2008 рік для ТЕЦ виявився найскладнішим за ост ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 912 | Дата: 24.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

У попередні роки перерахунки пенсій, пов’язані зі змінами у розмірі прожиткового мінімуму для непрацюючих громадян, проводилися щоквартально. У бюджеті країни на 2009 рік збільшення прожиткових мінімумів у зв’язку з кризою не передбачено. Відтак теоретично пенсійні виплати мали б зростати лише у зв’язку з індексацією. Попри це для непрацюючих пенсіонерів з 1 квітня пенсія зросте, причому усім додадуть однаково — по 7 грн. 50 коп.

Як повідомила заступник начальника управління ПФУ у м. Калуші Любов Кузьма, у нашому місті перерахунок проведено для близько 14 тис. із загальних 19,5 тис. пенсіонерів. Також вона зазначила, що на даний час жодних затримок з виплатами пенсій немає, фінансування і через пошту, і через банки відбувається вчасно.

Щодо Калуського району, то, за словами начальника управління ПФУ у районі Ігоря Кучми, тут перерахунок проведено для понад 15,6 тис. пенсіонерів. Всього у район ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 808 | Дата: 23.04.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 72 73 74 75 76 ... 79 80 »